Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Необикновена рецепта с картофи понижава риска от инсулт и рак

Тази леко пикантна гарнитура е изключително богат източник на бета-каротин, който понижава риска от сърдечни заболявания, мозъчен инсулт и рак.

1 кг сладки картофи, обелени и накълцани
1/2 чаена лъжичка сол
1 пръчка канела
2 супени лъжици кленов сироп
сладки картофи1 1/2 супени лъжици масло или олио

1. В средно голяма тенджера смесете сладките картофи, солта, канелата и достатъчно вода, която едва да покрива картофите. Варете в непохлупен съд около 20 минути, като разбърквате от време на време, докато картофите омекнат. Отцедете ги. Извадете пръчката канела.

2. Върнете картофите обратно в тенджерата. Прибавете 1 1/2 супени лъжици от кленовия сироп и маслото. Направете ги на пюре. Сервирайте ястието, напръскано с останалия кленов сироп.

В една порция: 166 калории, 2 г белтъчини, 33 г въглехидрати, 3 г мазнини, 2 г наситени мазнини, 8 мг холестерол, 2 г влакнини, 210 мг натрий

ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ:

Чистият кленов сироп има по-фин аромат, отколкото сиропите със заместители и всъщност е по-малко сладък. Не ви е необходим най-скъпият вид сироп „лукс“ или „светъл кехлибар“ който се използва за производство на бонбони. „Средният кехлибар“ е най-подходящ за трапезна употреба. Евтините сиропи с вкус на клен обикновено се приготвят от царевичен сироп, ароматизиран с малко чист кленов сироп и просто не са така добри. Ако загреете кленовия сироп, той ще издържи по-дълго. Съхранявайте го в хладилник в непокрит съд.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *