Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СОТАПИРИН / SOTAPIRYN

Съдържа парацетамол, натриев аскорбат, хлорфенаминов малеат, витамин С, лимонена киселина, натриев хидрогенкарбонат, сорбитол, аспартам, аромати

Предназначение

сотапирин
Сотапирин помага при настинка и грип

СОТАПИРИН е лекарствен продукт под формата на ефервесцентни таблетки – препоръчва се при простуда и грип. Съдейства за овладяване на възпалителните процеси, понижава температурата. Обикновено положителните резултати се проявяват в рамките на три дни; ако обаче това не се случи, или състоянието на пациента се усложни, поддържа се температура, появява се кашлица – да се направи консултация с лекар за корекция на терапията.

Как се приема

Стандартният прием е 1-2 таблетки дневно; всяка таблетка се разтваря в половин чаша вода, разтворът се изпива наведнъж. СОТАПИРИН се приема след хранене.

Възможни нежелани ефекти

Пациенти, лекувани със СОТАПИРИН съобщават за ефекти от рода на пресъхване на устата, сънливост, безсилие, задържане на урина, фоточувствителност.

По-рядко има оплаквания от промяна в кръвната картина, замайване, отклонения във функционирането на бъбреците и черния дроб.

Възможни са също така стомашни дразнения и дискомфорт, както и алергични реакции – кожни, дихателни, свързани с отоци.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СОТАПИРИН не се прилага при алергия към някой от компонентите.

Медикаментът не е подходящ при заболявания на кръвта, отклонения във функциите на бъбреците и черния дроб, глаукома, болести на простатата и пикочния мехур, стенози на стомашно-чревния и уринарния тракт.

Терапията със СОТАПИРИН изисква внимателна преценка за съвместяването с други лекарства, които трябва да се приемат постоянно и които съдържат парацетамол.

Бременни и кърмачки не могат да се лекуват със СОТАПИРИН.

Приемът на продукта може да причини сънливост, което е опасно за шофиращите.

Превишаването на определените дози може да причини сънливост, депресивни състояния, проблеми с дихателната система. Продължителният прием на продукта натоварва черния дроб поради постъпленията от парацетамол.

Взаимодействия с други медикаменти

СОТАПИРИН си взаимодейства с широк кръг медикаменти, което прави задължително обсъждането с лекуващия за възможното им съвместяване. Продуктът си взаимодейства с трициклични антидепресанти, затова те не бива да се приемат докато трае лечението със СОТАПИРИН. Същото се отнася за барбитурати и седативи.

Други групи лекарства с възможности за взаимно проникване са нестероидните противовъзпалителни, антикоагуланти, метоклопрамид.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *