Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МИГ-400 / MIG-400

Съдържа ибупрофен, царевично нишесте, силициев диоксид, натриев нишестен гликолат, магнезиев стеарат, хипромелоза, макрогол 4000, повидон, титанов диоксид

Предназначение

МИГ-400
МИГ-400 спира възпалението и болката

МИГ-400 е нестероидно противовъзпалително средство с активна съставка ибупрофен. Овладява възпалителни процеси, неутрализира болка, понижава високата температура. Подходящо при настинка и грип.

Как се приема

Този продукт може да се набави без рецепта, но определянето на дневната доза и продължителността на лечението изисква лекарска консултация. Препоръчително е да се работи с минималната ефективна доза и МИГ-400 да не се приема паралелно с други нестероидни противовъзпалителни.

Пациенти в напреднала възраст трябва да бъдат наблюдавани от медицинско лице заради повишения риск от кръвоизливи в стомашно-чревния тракт.

Дневните дози таблетки – от 1.5 до три, се планират в зависимост от възрастта, при деца под 12 години – и от килограмите. Таблетките се поглъщат цели – с вода, след хранене. Приемът на медикамента трябва да даде резултат в рамките на 4 дни. Ако това не се случи, потърсете лекар.

Възможни нежелани ефекти

Най-често проявяваният страничен ефект от лечение с МИГ-400 е свързан със състоянието на стомашно-чревния тракт. Има информация за оплаквания от болки в стомаха, гадене и повръщане, спазми, газове, кръвоизливи и перфорация. Вредки случаи се развива стоматит и възпаление на стомашната лигавица.

Регистрирани са също сигнали за сърдечни оплаквания, сърдечна недостатъчност, високо артериално налягане, актуално е предупреждението за повишен риск от инфаркт и инсулт.

В някои случаи се променят кръвните показатели и се развива анемия – сред сигналите за това са висока температура, отпадналост, кървене от носа, ранички в устата, възпалено гърло. Наред с това има данни за случаи на замайване, световъртеж, зрителни нарушения, раздразнителност, главоболие, шум в ушите.

При някои потребители се развиват възпалителни процеси в хранопровода, задържане на течности и отоци, отклонения във функциите на бъбреците и черния дроб, кожни обриви, хипертонични кризи, депресивни състояния.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МИГ-400 не се прилага при алергия към една или повече съставки на продукта.

Продуктът не е подходящ за деца под 6-годишна възраст или с тегло под 20 кг.

Не приемайте, ако имате проблеми с бъбреците или черния дроб, сърдечна недостатъчност, хипертония, прекарали сте инсулт, склонни сте към кръвоизливи на стомашно-чревния тракт, при болест на Крон и възпалителни процеси в дебелото черво.

Медикаментът не е подходящ за бременни в последния триместър. Да не се приема по време на кърмене.

Не приемайте МИГ-400 при шофиране или работа с тежки машини, тъй като е възможно да получите замайване или зрителни нарушения.

Взаимодействие с други медикаменти

МИГ-400 не бива да се приема едновременно или следва да се изработи индивидуална лекарствена схема, ако е наложителна комбинация с противосъсирващи, медикаменти за сърдечни заболявания, за лечение на припадъци и психични заболявания, метотрексат, лекарства за подагра. По-специални са случаите, в които другите медикаменти се приемат трайно – например зидовудин против СПИН. Следва да се отчита дали наложеното комбиниране отслабва ефекта на основния медикамент.

______

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 10 таблетки х 400 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *