Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Официално признаха колбасите за канцерогени

Световната здравна организация (СЗО) издаде официално предупреждение за бекона, колбасите и други преработени месни продукти

колбаси канцерогени Тези продукти са също толкова опасни, колкото цигарите по отношение на онкологичните заболявания, пише The New Zealand The Herald.

На свой ред учените от Оксофорд са доказали, че консумацията на преработени месни продукти увеличава риска от рак на дебелото черво с повече от 40%. Така че, хората, които консумират червено месо или салами, кренвирши и други подобни 4 пъти седмично или повече, е 42% по-вероятно да страдат от рак, в сравнение с хората, които консумират тези храни най-малко веднъж седмично. Тук учените правят едно уточнение, което всички ние много добре знаем – това не важи за месото, което се добива от животни, отгледани на село, от самите нас, или пък от производители, които са полагали коректни грижи.

Учените смятат, че съединение в месото, уврежда ДНК на клетките в храносмилателния тракт. Резултатът е рак. Следователно, трябва да се яде месо пестеливо, заключават експертите. За съжаление днес повече от всякога се консумират полуфабриакти, приготвени по съмнителен начин и обработени с вредни за здравето химикали.

В месните продукти от доста време има опасност. Може да е вкусно, може да пестят време, но се опитайте да ги хапвате колкото е възможно по-рядко. В пушеното месо (шунката и пастета) се прибавят сол и химически консерванти, като нитрати и нитрити. По-сериозно е положението с бургерите и месото, предлагани в заведенията за бързо хранене. А още по-страшно е, че там много често се хранят и деца. Някои експерти обясняват повишения риск от рак именно с добавките в месните продукти.

Заради всичко това СЗО свързва червеното месо с онкологичните заболявания. Организация категоризира месото като „възможен канцероген.“ Но не забравяйте, че все пак месото е добро за здравето. То има много протеини, желязо, витамин В12, които ни спасяват от умора и различни инфекции. Разбира се, ако знаем къде и как е отгледано и преработено…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *