Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хирудотерапията може да бъде полезна при много болести

Хирудотерапията може да се прилага пра варикозна болест и тромбофлебити – през първите стадии на болестта. Показание също могат да бъдат и неврологичните заболявания, предизвикани от дегенеративни процеси вследствие на недостатъчно кръвоснабдяване на тъканите (ос-теохондроза в стадий на неустойчива ремисия, остеоартроза и т.н.}. Но преди да сложите пиявици на болното място, посъветвайте се е лекар, а не с хирудотерапевт. В повечето областни градове има официални представители на фирми, които снабдяват аптеките с медицински пиявици. А в София може да откриете много специалист и по хируд от ера пия.

 Здравейте, преди 5-6 години ми откриха повишен хемоглобин, придружен от високо кръвно налягане. Лечението ми, според лекарите, е кръвопускане през два-три месеца. Четох във вашия вестник статията за лече­нието с пиявици, което помагало при много заболявания. Възможно ли е при моето заболяване лечение с пиявици и къде мога да ги намеря и областта, но там не са чували за медицински пиявици. Моля ви, помогнете ми! Къде мога да намеря медицински пиявици, а също така къде да открия хирудотерапевт за консултаиия? Напишете нещо повече за лечението с пиявици.

Любчо Георгиев Първанов – с. Смоляновци, обл. Монтана

Наличието на много високо ниво на хемоглобин в кръвта се нарича еритремия. Това може да е свидетелство за различни болестни състояния – от хронична обструктивна белодробна болест (тогава заради намаления капацитет на белия дроб компенсаторно се увеличава хемоглобинът), до някои злокачествени заболява­ния на костния мозък. Затова наднорменият хемоглобин и хематокрит изискват бързо уто­чняване от специалист. Лече­нието е с кръвопускания, както и с медикаменти, намаляващи хемоглобина и еритроцитите. В противен случай могат да се развият тромбози – слепване на еритроцитите и запушвания на кръвоносни съдове в мозъка, белия дроб и другите органи. Последиците са ясни – инсулти, белодробен тромбоемболизъм и т.н. Обикновено болестта се появява при възраст от 40 до 60 години и засяга предимно мъжете. Прогнозата зависи от възрастта на пациента по време на диагностициране на заболяването, лечението и усложненията. В ранните ста­дии на болестта симптомите обикновено не се проявяват. Но при нарастване на промените в кръвта пациентите се оплак­ват от главоболие и виене на свят. Другите симптоми се про­явяват в зависимост от това какви системи в организма са засегнати. Парадоксално звучи, но усложненията при еритремията може да се изразяват и чрез кръвоизливи.

КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ КРЪВОПУСКАНЕТО

Флеботомията (кръвопус­кане) може бързо да намали съ­държанието на еритроцитите. Честотата и количеството на кръбопусканията зависят от степента на изразяване на еритремията. След тези проце­дури в организма се установява недостиг на желязо, което ста­билизира произвеждането на еритроцити и намалява необхо­димостта от повторно кръво­пускане. При по-тежките случаи се прилагат методи на лечение, потискащи активността на костния мозък. Преди се из­ползваше радиоактивен фосфор или противоракови лекарства, което понякога е водило до развитието на левкемия. Като подпомагащо средство може да започне лечение с натанал (про­дава се в аптеките, но, разбира се, след консултация с лекува­щия лекар!), който се приема дълго време, поне една година непрекъснато. Друго, което се препоръчва в диетичен план, е в храната да има повече сурови зеленчуци и плодове и най-вече броколи, смляно просо, сварено на каша, или само сварено и леко подсладено с мед. …

А ЛЕЧЕНИЕТО С МЕДИЦИНСКИ ПИЯВИЦИ

Медицинската пиявица леку­ва хората вече повече от 3000 години. За нея се споменава в Библията и Корана, в древни ме­дицински трактати от Китай и в трудовете на Авицена. До 1917 година Европа е купувала от Русия повече от 120 милиона пиявици на година. Когато чуят думата пиявица, някои хора не­волно се намръщват, защото в съзнанието им изпъква пред­ставата за някакви неприятни блатни червеи, които смучат кръв от хора и животни. Всъщ­ност тази представа е само отчасти вярна, защото някои пиявици са хищници и изобщо не смучат кръв, а други живеят по влажни места по сушата. Но медицинската пиявица действи­телно живее във водата и както е известно, смуче кръв, поради което намира приложение в медицината.

Медицинската пиявица се среща най-често в блата, езе­ра и бавно течащи реки с ти­несто дъно и обилна водна растителност, може да се купи и от магазините, в кои­то се продават живи рибки. Нейното сплеснато удължено тяло носи на двата си края по едно смукало. В основата на предното, по-малко смукало се намира устата й. В нея има три малки назъбени челюсти, с които тя прорязва кожата на нападнатото от нея животно или човек. В раничката, която причинява, медицинската пия­вица вкарва хирудин – течност, която пречи на съсирването на кръвта. Тъкмо поради това тази раничка дълго време кърви.

ВНИМАНИЕ!

В наши дни медицинската пия­вица се среща вече доста по-рядко в България, отколкото в миналото. Днес тя се отглежда и при изкуст­вени условия. Получават от нея хирудин, а я използват и направо за лекуването на някои болести глаукома, високо кръвно налягане, мозъчни кръвоизливи, тромбози на вени и др.

Медицинската пиявица се смята за едно от най-добри­те средства при лечение на варикозната болест. Нейните слюнчени жлези съдържат около 100 биологичноактивни вещества, които оказват ин­тензивно лечебно Въздействие върху кръвта и кръвоносните съдове, ферментите й възста­новяват вътрешната повърх­ност на засегнатите вени, отстраняват болката.

 Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *