ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да облекчим болката при коксартроза

коксартрозаВсе повече случаи на коксартроза при 35-40-годишни жени установяват лекарите.

Има ли някаква профилактика и лечение за  заболяването коксартроза?

Имам установена коксартроза на тазобедрената става. На 49 години съм. Препоръчаха мида ходя на санаториум. Какви са най-подходящите, методи за лечение според вас и какви хра­нителни добавки и лекарства да приемам, за да се подобри състоянието ми?

Теодора Петрова – София

При коксартрозата се препоръчва най-малко два пъти в годината провеж­дане на физиотерапия и рехабилитация, като желателно е единия път да е съчетано с балнео-терапия. Най-подходящи са минералните води, съдържащи сяра – Кюс­тендил, Велинград, Са­парева баня. Много важна част от терапията е лечебната гимнастика, която в България се пре­небрегва. Освен противо­възпалителни лекарства при много силни болки се препоръчват т. нар. хондропротектори или лекарства, предпазващи и подхранващи хрущяла на ставите, които съдър­жат хондроитин сулфат, хиалуронова киселина, сяра и други растителни съставки с профилакти­чен ефект.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *