Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 начина да разберем дали бенките са рак на кожата

Има случаи, при които съществуваща бенка може да стане предракова.

Също така, когато изведнъж се появява нова бенка, може да е рак на кожата. Има няколко начина, които определят дали една бенка може да бъде ракова или не. Следят се четири основни характеристики: асиметрия, граници, цвят и големина в диаметър.

За да откриете дали дадена бенка е претърпяла промени, трябва да познавате добре кожата на тялото си и всички нейни особености. Например, заставайте пред огледалото всеки ден и оглеждайте всяка част от кожата си на добра дневна светлина. Запомнете бенките, точките, подутините, бучките и всички детайли. Ракът на кожата с медицинско название „меланом” може да се появи и под ноктите.

  1. След като сте запомнили всички бенки, обърнете внимание на формата им. Ако имат неправилна форма, това може да е признак за меланом – т.е. липсва симетрия.
  2. Проверете всички бенки освен за симетрия и за плътна граница. Ако самата бенка не се откроява добре, т.е. няма строга граница, това също може да бъде признак за рак. Самите ръбове се разраняват. Бенките, които сърбят, кървят или причиняват болка може да показват също меланом.
  3. Огледайте цвета на бенките. Липсата на еднороден цвят може да бъде признак за рак. Например, в една бенка има черен, кафяв, че даже и синкав цвят.
  4. Проверете големината в диаметър на вашите бенки и през определени периоди следете дали не променят големината си. Бенките или други кожни лезии, които са по-големи от гумичка на молив (около 6 мм) трябва да се изследват за рак на кожата.

Ако имате обосновани предположения, отидете на лекар за изследване. За да се определи дали една бенка е рак на кожата, е необходима хирургична ексцизия на границите на бенката. След това тъканта се изпраща за оценка от патолог. Вашият личен лекар ще прецени дали да ви изпрати на такова изследване, след като вие му предоставите пълна информация за промените на бенките, които ви смущават.

 

Това са билките, които са най-полезни за кожата!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *