ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Има ли опасност за здравето ни от среброто в медикаментите?

Среброто се използва в здравеопазването от древността за борба с микробите и лечение на гъбични инфекции и тези употреби продължават и до днес.

То премина процес на бързо възраждане и употребата му се увеличи в последните години в медицинската област и в козметичната индустрия. Все пак среброто по същество остава в областта на алтернативната медицина. Колкото повече навлиза в употреба, толкова се увеличават и хората, които задават въпроси за опасностите от използването му.

Ние наблюдавахме четири основни фактори, допринасящи за полемиката и объркването, свързани с използването на сребро в здравеопазването. Те са:

Лечебни свойства

Привържениците на лечението със сребро твърдят, че то е по-безопасно и по-ефективно от лекарствата, с които конвенционалната медицина ни лекува. Използва се като алтернатива на антибиотиците и освен това има широкоспектърно действие като антивирусно и противогъбично средство. При това положение е лесно да се разбере защо някои корпоративни интереси биха могли да се почувстват застрашени.

Алтернативна медицина

Като естествен елемент среброто не е лесно да бъде патентовано като лечебно средство, поради което фармацевтичната индустрия е по-малко склонна да прави опити за одобрение на лекарствени продукти, които го съдържат. Поради това сребърните продукти, използвани за здравето често са в сферата на алтернативната медицина, която повечето конвенционални медици оспорват и тя е често обект на неоправдани атаки. Някои смятат, че това е резултат от фармацевтичните интереси, в което всеки средно интелигентен човек не се съмнява. Не само за среброто, а и за много естествени средства за лечение това е неоспорим факт.

Усложнените процедури за доказване на лечебни свойства

Когато става въпрос за сребро и сребърни йони има много противоречиви твърдения и малко научни данни за ползата или вредата от даден сребърен продукт.

Козметични странични ефекти от предозиране

Твърде много сребро в организма може да причини безвредно, но въпреки това нежелателно оцветяване на кожата, наречено аргирия. Този факт подхранва спора за ползата и вредата от среброто, но засенчва основния въпрос за получаването на надеждна и полезна информация как да се използват безопасно продуктите със сребро. В нашето общество днес, ние можем да толерираме всякакви канцерогенни вещества и безброй други много вредни неща, като ваксините, които вкарваме в нашите тела и които нанасят пораженията си вътрешно. Това никой не вижда или не иска да види, докато не се получи видим ефект – като алергия  върху кожата или друго по-сериозно заболяване. Но фармацевтичната индустрия няма да ни разреши да използваме естествени природни продукти, защото ще загине!

 

 

Как да се справим със сребристите коси?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *