ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Афти в устата – профилактика и лечение

Тези ранички са толкова малки, а толкова болезнени!

Бъдете сигурни – до седмица-две ще изчезнат напълно и отново ще можете да си похапвате портокали, да хрупате твърди бисквити и да пиете горещо кафе. А дотогава ето как можете да облекчите болката и да ускорите заздравяването на устната лигавица.

Потърсете в аптеката безрецептурни продукти, които покриват афтата с дълготраен защитен слой. Преди да нанесете препарата, подсушете засегнатото място с памуче.

Разрежете 1 капсула витамин Е и намажете засегнатия участък с масления разтвор. Повтаряйте процедурата по няколко пъти на ден.

Можете да облекчите болката и с Бонбони с балсам от градински чай. Вземайте 4-5 пъти на ден по 1 бонбон. Поставете бонбона върху афтата и изчакайте да се разтвори. Така ще неутрализирате киселините и ще ускорите заздравяването.

Изплаквайте устата с магнезиево мляко 3-4 пъти на ден. Или притискайте влажна торбичка черен чай към засегнатия участък и оставете да действа 5 минути.

Намажете мястото с бебешки гел за никнещи зъби. Той предизвиква изтръпване и облекчава болката.

Унищожете бактериите като разтворите 1 с.л. водороден пректис 20 vol в половин чаша вода. Добавете 1 ч.л. сода бикарбонат и 1 ч.л. готварска сол. Разбъркайте добре, изплакнете устата си с течността и изплюйте. Афтата е отворена рана, податлива на инфекции. Водородният прекис е мощен дезинфектант, а алкалната сода бикарбонат неутрализират киселините.

Пригответе си чай от невен. Това градинско цвете от векове се прилага в народната медицина за лечение на порезни рани и напукана кожа, както и при сърбеж и ухапвания от насекоми. Накиснете за 10 минути 2 ч.л. изсушени цветове в 1 чаша вряла вода. Прецедете течността и след като се охлади, използвайте за изплакване на устата толкова често, колкото е необходимо.

Избягвайте храните, причиняващи афти. Такива могат да бъдат пълнозърнестите продукти, ръжта, ечемикът, ананасът, цитрусовите плодове, смокините. Трябва да откриете какво провокира появата на афти при вас.

 

Каквото и да приготвите в къщи, е по-вкусно!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *