Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Известни личности болни от Лупус

Ето списък на известни личности (и едно куче на знаменитост), които са били диагностицирани с лупус.

Lady Gaga

През 2010 г., Lady Gaga сподели пред Лари Кинг, че тя е реагирала „слабо положителна“ за лупус. Но за да се диагностицира с лупус, човек трябва да има определени симптоми и положителен кръвен тест за антитела атакуващи  здрави тъкани.

Положителният тест, за които Lady Gaga говори не значи, че задължително имате лупус – трябва да имате и симптоми. (А поп дивата каза пред Лари, че тя няма). Една на всеки пет жени показва положителен резултат на теста за антитела свързани с лупус, но само около 10% имат автоимунното заболяване.

Тони Бракстън

Цветнокожите жени са два до три пъти по-предразположени към развие на лупус, сравнено с белите жени, казват специалисти от Американската Фондация на болните от лупус.

Бракстън, която разкри своята диагноза на Бенефиса на болните от лупус, през ноември миналата година, наскоро написа: „Лекарствата за лупус всъщност карат повечето жени да наддават на тегло, но ние все още сме страхотни! Отивам да поработя по въпроса.“

Кортикостероидите – една от опорите на лечението на лупус – наистина може да спомага за наддаване на тегло. Все пак, упражненията могат да помогнат на хора с лупус да управляват теглото си и също така това ще подобри качеството им на живот.

Кори Броудъс

Въпреки че лупус най-често покосява жени и то по време на тяхната фертилна възраст от 15 до 44 години, всеки човек, на каквато и възраст да е може да развие лупус.

Дъщерята на рапърът Снууп Дог, за първи пъто показала симптоми на лупус (изсветляване на кожата, косопад и драматична загуба на тегло) на шест годишна възраст, през 2005. Според семейния профил, публикуван в сп. People миналата година, Кори играе софтбол и волейбол и се справя добре в училище. Също така и приема няколко лекарства, които да поддържат болестта под контрол. „Не мога да остана на слънце за дълго, но се чувствам добре през повечето време“, казва тя пред списанието.

Сийл
Белезите по лицето на певеца са резултат от дискоиден лупус еритематозус, вид лупус, включващ само кожата. Дискоидния лупус обикновено причинява рани по лицето и скалпа, но може да повлияе на кожата навсякъде по тялото. Той също може да причини загуба на коса. Хората с дискоиден лупус често са чувствителни към ултравиолетовата светлина и трябва да бъдат внимателни при излагане на слънце.

Десет процента от хората с дискоиден лупус в последствие развиват системен лупус, въпреки че е възможно тези лица вече да са имали заболяването, но просто да не са били диагностицирани.

Кучето на Барбара и Джордж Буш – Мили

Бившето Първо куче, Шпрингър шаньол, Мили, може би е най-известното животно с лупус. Заболяването на кучешки зъби е много подобно на човешката версия, има същите симптоми като умора, косопад, болки в ставите, както и кожни проблеми. Подобно на хората, кучетата са изследвани за автоантитела, за да се потвърди или отхвърли диагнозата лупус. И подобно на хората, кучетата могат да водят здравословен живот с лупус, ако те получават ефективно лечение, което  да потушава свръхактивната им имунна система. (Мили живяла до 12 години).

 

 

Автоимунните заболявания – Какво всъщност представляват те?

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Известни личности болни от Лупус

  1. Пациент каза:

    Макар и вече не сред живите, кралят на поп музиката Майкъл Джексън също е бил диагностициран с Лупус през 80-те години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *