ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво да направим, за да се отървем от нощните спазми в краката

Вече цяла година нощем ме измъчват спазми по краката. Какво ли не съм правила, нищо не ми помага. Посъветвайте ме как да се лекувам?

Любка Василева – Харманли

Възрастните хора много често страдат от нощни спазми по краката. Причините могат да бъдат раз­лични, но най-разпрос­транената е дисбаланс на микроелементите – т.е. недостиг на кал­ций, калий, магнезий. Както и проблеми с кръ­воносните съдове. Вие можете да разберете дали не ви достигат микроелементи, ако ви направят биохимичен анализ на кръвта. Ако се открие дефицит на някой от микроелементите, е необходимо да го запъл­ните, като промените диетата си и, разбира се, приемате определени лекарства.

Проблемите с кръво­носните съдове, водещи до спазми в краката, мо­гат да възникнат заради атеросклероза на арте­риите или заради варикозно разширени вени. И двете състояния водят до нарушено кръвоснабдяване на мускулите и към болкови усещания. След като лекарят огле­да вашите крака, може да определи имате ли проблеми с кръвоносните съдове и съответно да ви даде препоръки как и какви лекарства да приемате.

Такава болка все пак не бива да се търпи. Както споменахме, пър­во трябва да се открие причината. Но можете да подобрите състо­янието си с правилно хранене – наблягайте на зарзавата, особено листните зеленчуци –  лук, магданоз, копър. Както и всички видове ядки, фасул, зелен грах, картофи, кайсии, банани, сини сливи, риба, яйца. Полезни за вас са киселомлечните продукти с понижена масленост. Приемайте по една чае­на лъжичка мед 2-3 пъти на ден преди ядене.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *