Джапанките са по-опасни за здравето, отколкото високите токчета

Много жени вече знаят колко опасно е за здравето да носят всекидневно обувки с високи токчета

джапанки Въпреки това, преходът от обувки към чехли може да бъде още по-вреден.

Както са казали специалистите, преследването на блясък и комфорт може да причини сериозни наранявания. През последните години много жени започнаха да носят по-удобни обувки за краката, вместо високи токчета. Удобството обаче крие някои доста сериозни рискове за здравето. Какви са те?

Джапанките не предоставят почти никаква упора и защита на краката, и този показател е най-лошият за този вид обувки. Много често любителите на чехлите са жертви на болестта, известна като остро ходило, или иначе казано – фасцит, която изисква прием на лекарства, а в някои случаи и хирургично лечение.

Работата е там, че напрежението, а и почти цялата тежест пада върху предната част на ходилото, и по-точно пръстите. Това предизвиква немалко напрежение и стрес при ходене – казва известния британски ортопед д-р Тарик Хан от Универитетската болница към Колежа по медицина в Лондон. В идеалния случай, мъжките обувки трябва да са с малък наклон – не повече 2-2,5 см. Липсата на пета означава, че подметката далеч надхвърля потенциала си, и има опасност от възпаление на ахилесовото сухожилие. Ако прасците са обтегнати заради носенето на обувки на висок ток, или в резултат на редовен джогинг, вредата от чехлите ще бъде още по- изразена, категоричен е доктор Хан.

Първо, има болки, но по-късно те се превръщат в парене. Дискомфортът се появява след ходене и тичане, а на сутринта той е особено силен. Основният симптом на фасцит на ходилото е болка в петата, която се проявява и е утежнена от стреса.

Когато заболяването е налице най-често пациентите се нуждаят от стероидни инжекции, хирургия и електроконвулсивна терапия, при които терапевтичният ефект на електрическите вълни засилват процеса на оздравяване. Повечето пациентите се възстановяват достатъчно, след като се съчетаят почивка и противовъзпалителни лекарства, последвани от масаж на краката и контрастни бани.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *