Домашни рецепти при възпаление на гърлото

Вземат се листата на алое. Половинлитров буркан се напълва догоре със листа, които се посипват със захар. Гърлото се завързва с марля. Стои така в продължение на три дни, след което бурканът се долива догоре с водка и се оставя да престои още три дни. Прецежда се, като листата се изстискват. Приема се по една супена лъжица 3 пъти дневно при ангина, възпаление на сливиците и заболявания на белите дробове до пълно оздравяване.

Взема се лимон. При първите признаци на ангина сложете в устата си малко парченце лимон заедно с кората, бавно го сдъвчете и глътнете. След това не хапвайте нищо в продължение на един час, за да позволите на етеричното масло и лимоновата киселина да въздействат на слизестата обвивка на глътката. Можете да повторите процедурата след три часа.

Направете сок от лук. Настържете на едрото ренде малко лук и изцедете сока му. Веднага изпийте една чаена лъжичка. Трябва да правите това 3 пъти дневно. Това е невероятно силно радикално средство, което унищожава микробите, предизвикващи възпаление на гърлото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *