Пет аларми за здравето при смяната на времето

Рязката смяна на времето показва истинското състояние на нашето здраве. Как се адаптира организмът и има ли нещо, което ви тревожи? Ето кои са наистина тревожните признаци, свидетелстващи за скрити до този момент проблеми!

studeno* От студения въздух рязко спира дишането. Това говори за нарушения в дихателния център, коментират от www.kp.ru. Скоро след това ще започне и кашлица. Възможно е да имате латентен проблем с бронхите или белите дробове, който налага консултация с пулмолог. Не е изключено да става дума и за начална фаза на исхемична болест на сърцето. Реакцията във вид на дихателен спазъм при вдишване на студен въздух – това е обичаен симптом на започваща стенокардия. В рисковата група са най-вече мъжете на възраст 45-55 години. Ако има допълнителни симптоми като задъхване и при най-малкото физическо усилие, слабост, бледи или синкави устни – спешно трябва да се иде при кардиолог.

* От студа боли глава, появява се световъртеж. Вариантите са два: или това е проява на студова алергия, при която корените на косите стават чувствителни към студения въздух. Или се проявяват микроспазми на съдовете на главния мозък, което е сигнал за атеросклероза. Ако описаният дискомфорт се случва често, посетете невролог.

* Лицето изпръхва болезнено от студения въздух, устните и кожата на ръцете се цепят. Това се случва при нарушения в храносмилането, особено при гастритите. Не гълтайте антиациди безконтролно. Не свиквайте да гасите киселините със сода, това не решава проблемите. Възможни са също болежки на черния дроб. Посещението при гастроентеролог не е от приятните, но се налага.

* По лактите се появяват участъци груба кожа. Това е знак за нарушена имунна защита и недостиг на витамини А и В. Непременно добавете в менюто си пресни моркови, риба, дроб, яйца. Грубата кожа може да се обработи чрез компреси със затоплен зехтин – държат се 20 минути върху проблемното място, операцията се повтаря една седмица.

* Студено ви е дори когато сте достатъчно топло облечени, ръцете ви са вкочанени. Проверете щитовидната си жлеза – нарушеното хормонално производство причинява влошено терморегулиране. Най-чувствителна към нарушенията във функциите на щитовидната жлеза е нервната система. Други симптоми са повишената възбудимост, раздразнителност, безсъние, отслабване при повишен апетит и проблеми с месечния цикъл.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *