Топлото или студеното помага за лечението на хемороидите

Мнозина изпитват неудобство да търсят помощ при този иначе толкова често срещан здравословен проблем.

В аптеките се предлага широка гама от ефи­касни продукти (кремове, мехлеми и свещички), но специалистите не препоръчват употребата на медикаменти със съставки, окончаващи на ,,-каин“ – те съдържат анестетик с локално действие, чиято редовна употреба може да причини възпале­ние. За щастие тези препарати не са единственото ви спасение: можете да опитате и с някои домашни лечебни средства за лечение на хемороиди.

Облекчение от топлината

  • Вземете топла вана. Повдигнете коленете, за да осигурите максимален контакт на проблемната област с водата, и веднага ще почувствате благодатното й въздействие. Топлината ще сти­мулира кръвообращението и по този начин ще предизвика сви­ване на хемороидите.
  • За още по-добър терапевтичен ефект добавете към водата за вана 1 шепа английска сол и разбъркайте енергично, за да се разтвори.
  • Вместо да пълните ваната всеки път, когато имате болки, ку­пете си специална ваничка за третиране на хемороиди (ще я на­мерите в магазините за медицински консумативи). Тя се поста­вя върху тоалетната чиния. Така ще можете да прилагате топ­линния метод и по-бързо, и по-удобно. Друг вариант е използва­нето на биде.
  • При външни хемороиди притиснете към болезненото място топла и влажна торбичка чай (например докато седите на тоа­летната чиния). Съдържащата се в чая танинова киселина туши­ра болката, свива кръвоносните съдове и спира кървенето.

Охлаждане

  • Напълнете здрава найлонова торбичка с лед, увийте я в мека памучна тъкан (например в стара калъфка за възглавница) и сед­нете върху нея. Вместо лед можете да използвате замразен грах – той приляга по-плътно към очертанията на тялото. Сту­дът свива хемороидите и моментално облекчава болката. Оста­нете върху леденото „седло“ не по-дълго от 20 минути и преди следващата процедура изчакайте поне 10 минути.
  • Между процедурите с лед можете да потапяте седалището си в топла вода (използвайте ваничка за хемороиди). Контрастни­те компреси също са ефикасни.

 

 

3 бързи и ефикасни идеи против хемороиди

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *