Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топлото или студеното помага за лечението на хемороидите

Мнозина изпитват неудобство да търсят помощ при този иначе толкова често срещан здравословен проблем.

В аптеките се предлага широка гама от ефи­касни продукти (кремове, мехлеми и свещички), но специалистите не препоръчват употребата на медикаменти със съставки, окончаващи на ,,-каин“ – те съдържат анестетик с локално действие, чиято редовна употреба може да причини възпале­ние. За щастие тези препарати не са единственото ви спасение: можете да опитате и с някои домашни лечебни средства за лечение на хемороиди.

Облекчение от топлината

  • Вземете топла вана. Повдигнете коленете, за да осигурите максимален контакт на проблемната област с водата, и веднага ще почувствате благодатното й въздействие. Топлината ще сти­мулира кръвообращението и по този начин ще предизвика сви­ване на хемороидите.
  • За още по-добър терапевтичен ефект добавете към водата за вана 1 шепа английска сол и разбъркайте енергично, за да се разтвори.
  • Вместо да пълните ваната всеки път, когато имате болки, ку­пете си специална ваничка за третиране на хемороиди (ще я на­мерите в магазините за медицински консумативи). Тя се поста­вя върху тоалетната чиния. Така ще можете да прилагате топ­линния метод и по-бързо, и по-удобно. Друг вариант е използва­нето на биде.
  • При външни хемороиди притиснете към болезненото място топла и влажна торбичка чай (например докато седите на тоа­летната чиния). Съдържащата се в чая танинова киселина туши­ра болката, свива кръвоносните съдове и спира кървенето.

Охлаждане

  • Напълнете здрава найлонова торбичка с лед, увийте я в мека памучна тъкан (например в стара калъфка за възглавница) и сед­нете върху нея. Вместо лед можете да използвате замразен грах – той приляга по-плътно към очертанията на тялото. Сту­дът свива хемороидите и моментално облекчава болката. Оста­нете върху леденото „седло“ не по-дълго от 20 минути и преди следващата процедура изчакайте поне 10 минути.
  • Между процедурите с лед можете да потапяте седалището си в топла вода (използвайте ваничка за хемороиди). Контрастни­те компреси също са ефикасни.

 

 

3 бързи и ефикасни идеи против хемороиди

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *