Много хора не подозират, че имат болни бъбреци!

Като се има предвид високата честота на страдащите от хронично бъбречно заболяване, трябва да се повиши осведомеността, диагностиката и лечението му.

Липсата на информираност може да се дължи отчасти на личните лекари, които  правят изследвания само на нивото на креатинин в кръвта. Но резултатите може да показват нормални нива при някои хора. Затова стойностите на креатинина трябва да се разглеждат заедно с възрастта на пациента и да се оценява скоростта на гломерулната филтрация – важен индикатор на бъбречната функция. Хората с хронично бъбречно заболяване (ХБЗ) са изложени на висок риск от преждевременна смърт, инфаркти и инсулти, както и хипертония, анемия, болест на костите и недохранване. Въпреки това, стотици хора имат ХБЗ, без да го осъзнават, което означава, че те не получават помощ, за да се справят с болестта в по-ранните й етапи. Ранното лечение може да предотврати необходимостта от последващите скъпи диализа или трансплантация и намалява риска от инсулти и инфаркти.

Познаването на симптомите на заболяване на бъбреците може да ви помогне да получите лечение, от което трябва да се чувствате най-добре. Ако вие имате някои от тези симптоми или се притеснявате за проблеми с бъбреците си, отидете на лекар, за да направите изследване на кръв и урина.

Симптом 1 – промени в уринирането

Уринирате по-често или в по-големи количества от обикновено и урината е бледа; уринирате по-рядко и в по-малки количества с тъмно оцветяване на урината; урината съдържа кръв; трудности при уриниране.

Симптом 2 – подуване

Когато бъбреците не могат да изхвърлят излишните течности, които се натрупват в организма, се получава подуване на краката, глезените, ръцете или лицето.

Симптом 3 – лесно се уморявате

Здравите бъбреци произвеждат хормон, наречен еритропоетин, който помага на тялото да пренася кислорода в червените кръвни клетки. Ако бъбреците не успяват да произведат достатъчно от този хормон, може да получите анемия. В този случай се чувствате изключително уморени през цялото време без дори да сте правили нищо. Хранете се здравословно, вземете подходяща хранителна добавка и не прибягвайте до лечение чрез гладуване – може да си „докарате” още диагнози.

 

 

 

 

 

Гладуване за лечение на бъбреци (част 1)

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *