Вегански режим излекува цяло семейство

Всеки диетолог ще ви увери, че строгият вегански режим обрича организма на непълноценно хранене.

veganОсобено сложно е да се прилага тя при деца, чийто организъм все още се развива и са му необходими много “строителни материали”, припомня medikforum.ru. В случая с британското семейство Дирзът от Шефилд обаче именно тя помогнала на двете деца, както и на родителите им, да се избавят от постоянните болести. Преди две години фамилията сменила колективно режима си на хранене и оттогава е забравила за посещенията при лекаря.
Както е известно, веганите се отказват не само от месото и рибата, но и от яйцата и млечните продукти. Дирзът се отказали допълнително и от топлинната обработка – ядат изключително сурова растителна храна.
Съпругата Инга се оплаквала от чести депресивни състояния, постоянна умора и акне. Партньорът и Робърт, който е дърводелец, имал астма и хроничен ларингит. Синът на семейството – седемгодишният Дейвид, и петгодишната дъщеря Камъджи, редовно правели бронхити.
Сега всичко това е забравено. Единствената топлинна обработка на храната, която семейството признава, е сушенето. Най-често децата се глезят с плодов чипс, приготвен на температура 40 градуса. Няма картофи, нито макарони. Основна храна са плодово-зеленчуковите смеси, като най-любима е тази от спанак, ананас, лимон и авокадо.
Веганството и суровоядството са популярни сред много хора, част от които са истински звезди – Мадона, Гуинет Полтроу, Деми Мур, Стинг. Актрисата Мишел Пфайфър също обяви, че става веган, за да живее колкото може по-дълго.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *