Дископатия церете с лозови пръчки

Изгарят се лозови пръчки да станат на пепел. Пепелта се пресява. 3 с. л. пепел, 1 с. л. мас и 4 глави чесън се счукват в дървено хаванче. Сместа се бърка с дървена лъжица. Предварително мястото се почиства със спирт или ракия. На памучно парче се слага от сместа и се поставя на болното място. Отгоре се поставя найлон и с прави превръзка. С вълнен шал се увива кръстът, за да може по-добре да действа. Стои 3 часа и се маха. Повтаря се няколко вечери, докато се успокоят болките. След сеанса следва масаж. Мястото се намазва с крем.

Вземат се по 6 аспирина, аналгина и нео седалгина. Добавят се 6настъргани диви (конски) кестена и 300 мл спирт или силна ракия.Всичко се разбърква добре и сместа престоява 7-8 дни. Болното мястосе маже няколко вечери, докато се получи облекчение.

Болното място се налага с пресни орехови листа (по възможност по-големи) всяка вечер преди лягане в продължение на 15 дни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *