Водата е най-важният хранителен елемент за човешкото тяло

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Много хора ще бъдат изненадани да разберат, че не витамините и минералите са най-важни за организма, а водата. Тялото на човек съдържа около 60% течности, което прави водата най-важният хранителен елемент за човешкото тяло. Загубата дори на 5% вода от човешкото тяло може да предизвика главоболие, умора, объркване, забравяне, както и повишена сърдечна честота. Почти половината от тези проценти вода се губи ежедневно от тялото затова е много важно това количество да се набавя за да се поддържа тялото здраво. Всяка частица на тялото се нуждае от вода за да може да функционира правилно.

Без вода много от химичните реакции в тялото не може да се осъществят, също така не може да се формират и тъканите. За да може клетките ни да транспортират жизнено важните хранителни вещества те се нуждаят от достатъчно количество вода. Водата помага и за регулиране на теглото и прочистването на организма от токсини. Водата смазва ставите и прави кожата ни по-мека и хидратирана.

За да доставите нужното количество вода на организма е важно да знаете, че е необходимо да пиете вода дори и да не сте жадни. Ако чакате да се почувствате жадни за да пиете вода трябва да знаете, че вече сте загубили около 2 чаши течности от вашето тяло. Препоръчителната доза за прием на вода на ден е 8-12 чаши на ден. Тук обаче трябва да се има предвид, че ако времето е слънчево и топло тогава този прием трябва да се увеличи с още 1-3 чаши.

Не пропускайте и ден без да сте си набавили нужното количество вода. Ще откриете, че когато свикнете да пиете вода винаги ще се чувствате свежи и здрави. Старайте се да не замествате водата с газирани напитки, сокове и други вредни напитки. Водата е най-добрият източник за доставяне на необходимите течности за организма.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *