5 неща, които пречат на добрите хора да си намерят половинка

Ако нямате късмет в личния живот, не бързайте да изпадате в отчаяние


Предлагаме ви да се запознаете с пет причини, които пречат на добрите и мили хора да си намерят партньор, ако не за цял живот, то поне за по-дълго време. Може би трябва да промените нещо в себе си? Прочетете статията и разберете дали е така…

Вие сте мил, кротък, симпатичен и общителен човек. Защо тогава нямате късмет в личния си живот? Изглежда, че поредната нова връзка започва да се развива уж по правилния начин… И тогава – бам! Отново раздяла. Ето пет причини, поради които не можете да намерите половинка.

Защо връзките се провалят: 5 причини

Подбрахме „петте“ причини, заради които все не успявате да си намерите сродна душа

#5. Прекалено сте мили

Свикнали ли сте да обвинявате само и единствено себе си, ако нещо се обърка и поредния човек си тръгне от вас без дори да ви каже сбогом? Самообвинявате се за случайно изречена дума, за нещо което сте направили и смятате за погрешно и дори за сложната международна обстановка през последните два-три години? Не забравяйте, че никой не е перфектен. И не бъдете толкова осъдителни към себе си. Малко хора ще оценят желанието да бъдете добри винаги, навсякъде и с всеки. Но много хора ще искат да се възползват от това.

#4 Вие сте жена

Да, да си жена е трудно и често болезнено, а освен това имате и в пъти по-малко възможности да намерите някой подходящ. Отчасти е виновен и демографския проблем: в много страни от Европа и Америка има по-малко мъже, отколкото жени. Така се оказва, че момичета, които имат желание да са във връзка, са повече от мъжете. А на „пазара на младоженците“ има сериозна конкуренция.

#3 Лесно се привързвате

Няма нищо хубаво в това, че бързо се привързвате към партньора, чакате безкрайно дълго да се обади, проверявате пощата през половин час или пък го бомбардирате със съобщения през 10 минути и т.н. И често не искате да се изправите пред истината и да си кажете, че този човек абсолютно не е подходящ за вас. В резултат на това след поредната раздяла се оказвате с разбито сърце и трябва да започнете отначало.

#2. Вие сте странен човек

Никой не казва, че трябва да си запишете час при психотерапевт. Но някои от вашите действия и схващания са смущаващи и зашеметяващи. Особено ако сте във връзка отскоро. Да, всеки в този свят има право на себеизразяване. Но не всеки възприема странностите и екстравагантностите на другите хора добронамерено и с открито сърце. Може би трябва да забавите темпото и да преразгледате начина, по който реагирате на събитията?

#1. Просто нямате късмет

Понякога се случва. Може би вашите прекрасни човешки качества привличат като магнит всякакви манипулатори, егоисти и други субекти, за които развитието на сериозна връзка с вас не стои на дневен ред.

Не се отчайвайте и не съжалявайте твърде много. В противен случай рискувате да попаднете в омагьосан кръг – отказвате се, не полагате грижи за външния си вид и дори не искате да излезете навън. От тук до депресията има само една крачка.

Не приемайте провалите в отношенията като нещо твърде фатално веднъж завинаги. Вярвайте и не спирайте да се надявате, че вашата „съдба“ е някъде наблизо, и че ще я срещнете в точното време и на точното място.

Междувременно е полезно да се замислите: Може би не трябва да отделям толкова много време на „моя човек“? Може би трябва да обърна мъничко внимание и на себе си? Посветете време на хобита, развивайте се. Интересните хора привличат . Може би, ако разширите кръга си от познати, това ще ви свърши работа и скоро ще срещнете онзи, който ви заслужава и ви цени такава, каквато сте…

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *