Слънцето ни предпазва от стареене

Хубаво е да внимавате по колко време стоите на слънце през лятото. В края на краищата прекаленното стоене на слънце може да ви изложи на по-голям риск от заболяване на кожата като рак на кожата и катаракта например. Това обаче не бива да ви кара да мислите, че трябва да избягвате слънцето като цяло. Слънцето е едно от най-големите природни лечебни средства, когато го използвате в умерени количества.

Ползите от слънцето са описани по долу:

  • Едно от големите предимства на слънчева светлина е, че тя помага на плодове, зеленчуци, и зърнени храни, за да растат и да бъдат здрави. Това важи с пълна сила и при хората.
  • Слънчевото греене ще ви осигури здравословен тен и ще направи кожата ви гладка и с неустоим здравословен блясък. Ако редовно се излагате на слънце то ще защити кожата ви дългосрочно. Това е така, защото тялото ви ще се изгради естествена резистентност към вредните ефекти на ултравиолетовата светлина.
  • Ултравиолетовите слънчеви лъчи действат като естествен антисептик. Тези лъчи могат да убиват вируси, бактерии, плесени, дрожди, гъбички и червеи във въздуха, водата, както и върху различни повърхности, включително и вашата кожа.
  • Слънчевите лъчи могат успешно да премахнат кожни проблеми като акне, циреи, обриви, псориазис и екзема.
  • Друго предимство но слънчевите лъчи е, че стимулира апетита, подобрява храносмилането и регулира обмяната на веществата.
  • Излагането на слънце засилва имунната ви система, което води до повишаване на белите кръвни клетки, а по този начин те стават по-добри „боици” в мисията си да унищожават микробите.
  • Слънчевите лъчи стимулират производството на повече кръвни клетки, което от своя страна увеличава количеството на кислород в кръвта ви.
  • Едно от големите предимства на слънчева светлина е,че успокоява нервите и повишава настроението, оставяйки ви с ново чувство за благосъстояние. Слънчевата светлина увеличава производството на ендорфини и серотонин в мозъка, което със сигурност ще ви накара да се чувствате по-добре.
  • Получаването на достатъчно слънчева светлина през деня ще ви помогне да спите по-добре през ноща, тъй като достатъчното количество светлина през деня повишава продукцията на мелатонин през ноща. Мелатонинът е естествен хормон произвеждан в тялото ни, които подобрява съня и предпазва от стареене.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *