Чували ли сте за заболявания причинени от стрес?

Може да мислите, че здравословните проблеми са резултат от бактерии или вируси. Това, което много хора не осъзнават е, че стресът може да повлияе на имунната система и тя да отслабне, което прави организма по-податлив на различни видове заболявания. Заболяванията причинени от стрес са:

Безсъние – стресът кара хората да стоят будни през ноща заради различни тревоги или несигурност в бъдещето. Някои са загрижени за работните си места, други имат семейни или здравословни проблеми. За да се преборите с безсънието пийте чаша прясно мляко преди лягане, избягвайте кофеина и лягаите в проветрена спалня на удобно легло. Не мислете за проблемите, а вместо това се се подгответе за почивка през ноща и запълнете мислите си с приятни неща. Не гледайте телевизия преди да си легнете.

Стресът може да предизвика нарушения в храненето, тъй като много хора засегнати от стреса посягат към по големи количества храна и по този начин трупат излишни мазнини и въглехидрати. Ако сте под стрес старайте се да ядете повече плодове и зеленчуци.

Стресът може да предизвика депресия, много хора които са под стрес се чувстват тъжни, самотни и изпитват чувство на вина и срам. Това са сериозни случай на депресия и ако са налични е необходимо да посетите лекар, които може да установи източника на стрес, свързан с депресията и да предпише нужното лечение.

Подобно на депресията, тревожните разстройства и пристъпите на паника често са свързани със стреса. Хора, при които се появяват без причинно нервност и страх по неизвестни на пръв поглед причини са с високи нива на стрес. Чрез внимателен анализ може да се спре развитието на това заболяване.

Физическите заболявания причинени от стрес може да се проявяват толкова често, колкото и сезонните вируси. Хора с по-слаба имунна система са по-предразположени към физически заболявания, затова е необходимо да се облекчи стреса, тъй като той е една от причините за отслабване на имунната система.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *