Вредно ли е за здравето гледането на телевизия?

Телевизията е една от най-великите изобретения на всички времена. Въпреки това в сегашното си състояние телевизията произвежда повече проблеми, отколкото предлага благословии. Бързото терептене, непрекъснато променящите се цветове и контрасти са много добре приемани от хората, но са много опасни.

При повечето хора гледането на телевизия е опасно, защото докото гледат телевизия се тъпчат със всевъзможни неща вредни за здравето им, като бира и чипс например. Учените са установили, че мъжете прекарват по-голяма част от времето си пред телевизорите. Ако един мъж прекара повече от три часа пхред телевизора на дан вероятността да страда от затлъстяване е много по-голяма.

Телевизията намалява способността за концентрация и отслабва въображението на човек. Хипнотизиращият ефект на телевизията ни довежда до интересен парадокс. Когато човек се връща от работа иска да си „почине” пред телевизора без да осъзнава, че всъщнот телевизията довежда до претоварване на мозъка с информация, което изобщо не води до никъква почивка, а напротив до по-голямо натоварване. Много по-добре е когато сме изморени да отидем на фитнес или на разходка в парка отколкото да седнем пред телевизора.

Друг проблем, който произтича от телевизията това е консумацията на вредни храни, тъй като по телевизията постоянно текат различни реклами на нездравословни храни например, които хората купуват и консумират след това, а това води до различни здравословни проблеми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *