Премахване на белези от акне у дома

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Премахването на белези от акне у дома има предимство, тъй като продуктите, които се използват са абсолютно безвредни. Друго голямо предимство е, че лесно може да ги закупите от магазина, а много от тях се намират и във всяка кухня.

Ако искате да се отървете по-бързо от белезите, които е оставило акнето върху кожата ви, то последвайте следните съвети:

Лимоновият сок е чудесно решение за премахването на тъмните белези причинени от акнето. На първо място измиите лицето си с топла вода, след това с помоща на тампон нанесете върху белезите от акне прясно изцеден лимонов сок. Оставете го да подейства около 15 мин. след което изплакнете обилно с вода.. Лимоновият сок стимулира размножаването на клетките и по този начин мъртвата кожа се заменя с нова.

Вземете 1 ч.л. сода за хляб и я смесете с 2-3 с.л. чиста вода. Разтриите с тази смес внимателно лицето там където има белези по него за около 1 минута и след това изплакнете обилно с хладка вода. Содата за хляб се използва в много козметични продукти и действа отлично като пилинг за кожата, както и много успешно при по продължителна употреба премахва петна от акне.

Зехтинът е познат още от древни времена, като чудесен продукт за лечение на кожни проблеми. Естествените му антибактериални свойства помагат много за подържане на красива и чиста кожа. След ексфолиация, можете да хидратирате лицето със зехтин, като масажирате кожата с кръгови движения 3-4 минути. Парната баня която може да си направите на лицето пък е много ефективна при премахване на белези от акане.

Доматът също е едно естествено средство за премахване на белези от акне, тъй като е богат на витамин А и антиоксиданти, които много добре лекуват увредени участъци от кожата. Доматът стяга кожата и може по естествен път да намали свръхпроизводствота на себум, който е и основния причинител на акнето. Може да отрежете резен домат и да го поставите на белега, да го оставите да престои така около половин час, след което изплакнете с вода.

Водата също е от голямо значение за здрава кожа. Пиенето на големи количества вода е полезно, когато започнете да лекувате белези от акне. Хидратацията на кожата играе важна роля в лечението, тъй като премахва токсините и излишните химикали от кожата и е незаменим фактор за изграждането на нови клетки.

Нанесете върху белезите от акне каша пригатвена от кората на сандалово дърво. Оставете да подейства през ноща на следващата сутрин изплакнете обилно с вода. Това е много ефикасно средство за премахване на белези от акне.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *