Как да си помотнем при апендицит

Десет минути след сместа болния да изпие една винена чашка от 75 грама отварка листа от джоджен и цвят от лайка. Две супени лъжици джоджен с прибавка на една чаена лъжичка семе от анасон се запарват с 500 грама вряща вода и на тих огън се вари десет минути, след това се прибавя една супена лъжица цвят от лайка. Като клокне се снема от огъня и като изстине се прецежда.

Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене болния да взема по една супена лъжица от следната смес: листа и цвят от бял равнец, жълт кантарион и синя тинтява, всички стрити на прах по 30 грама всяка и разбъркани с 500 грама чист пчелен мед.

Вечер преди лягане при хроничен апендицит – коремен компрес, натопен в хладка отвара листа от полски бъзак или пък от трина. 5 супени лъжици в 500 грама вода се варят 5 минути, като изстине се прецежда. В дясната част на корема се слага торбичка, напълнена с прясна топла извара или с хладко кисело мляко, или с пресен селски хлебен квас, забъркан отпреди 4 часа и засилен с корени от полски бъзак, или с хладка мамалига. Едновременно на тила се слага торбичка, напълнена с пресен селски хлебен квас, засилен с една супена лъжица диви кестени, настъргани заедно с кората. Държат се цяла нощ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *