Студени компреси при неврастения

Трябва да се правят редовно студени бани и студени компреси. Когато се застане под душа на банята, струята на водата да се насочи върху врата и раменете и рязко да се сменя много топлата с много студена вода. След банята се правят разтривки с винен оцет. Освен това да се взема по една супена лъжица от дрогата на дилянката и се вари в 600 мл вода. След като водата остане около 400 мл се пие 3 пъти на ден преди хранене. Храната трябва да е лека и стомаха да не се претоварва. Яде се по-малко и по- често, намалява се и се премахва пиенето на кафе и силен чай, алкохол, тютюнопушенето. Да се правят леки упражнения и да не се претоварва организма с много тежка физическа работа. Дрехите трябва да бъдат удобни за носене.

Вземат се 30 грама шишарки от хмел, 30 грама корени от дилянка, 50 грама стръкове от комунига, 40 грама цветове от лавандула. 2 супени лъжици от билките се варят 5 минути в 500 мл вода. След прецеждане се пие по една винена чаша 4 пъти на ден преди хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *