Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как може да премахнем молците и другите вредни паразити?

Лятото е най-подходящото време за борба с разнообразните стайни мръсотии – мухъл, дърве­ници, молци.

Молците предпочитат зас­тоялите в гардеробите и шкафо­вете дрехи. За унищожаване на яйцата и личинките им, изпирай­те дрехите си с много гореща Вода – толкова, колкото тъканта може да издържи. Направо ги по­парвайте.

Вместо нафталин, използвай­те топченца камфорово масло или хвойнови клонки. Или посипете между рафтовете в гардероба ан­глийска сол или сухи съцветия от карамфил. Можете да насипете лавандула, пелин или божур В па­мучни торбички и ги разположете на различни места.

Редовно почиствайте гарде­роба отвътре с прахосмукачка или изтривайте с лавандулово етерично масло.

По-големите буболечки и бръмбарчета могат да се на­станят по килимите в дома ви заедно с растенията. Проверя­вайте цветята, които внасяте отвън, преди да ги поставите във вазата.

По дрехите, спалните принад­лежности, килимите и меката мебел често се срещат други паразити – прашни кърлежи. Те не понасят сухото. Колкото може по-често проветрявайте дома си, оставете слънцето да огрява стаите ви. Редовно изнасяйте на слънцето одеялата, възглавници­те, килимите.

За да се избавите от пара­зитите в меките играчки, ги нагрейте на слънцето или точно обратното – сложете ги в найло­нов плик и поставете в камерата на хладилника.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *