ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Мощна противовъзпалителна напитка от куркума и джинджифил връща радостта от живота

Тази противовъзпалителна напитка ще ви бъде от голяма полза, защото възпалението е едно от най-честите неща, които могат да ни сполетят в днешно време

джинджифил куркума

Това е така, тъй като ние сме изложени на много вредни въздействия от околната среда. Дори малки и незначителни възпаления могат да доведат до сериозно заболяване или инфекция. Нелекуваното възпаление също така може да причини артрит, заболявания на червата, диабет, сърдечни заболявания или дори рак.

Няма смисъл дори да споменаваме колко болезнено може да бъде възпалението и как то е причина много хора да посягат към различни болкоуспокояващи. А те, както всички ние знаем, могат да имат някои странични ефекти, които само ще влошат ситуацията. За щастие има един домашен лек, който се прави лесно и е 100% натурален, без никакви странични ефекти. Тази натурална напитка има незабавно болкоуспокояващо действие и стопира възпалението. Чаят от джинджифил и куркума е чудесно естествено средство, което се препоръчва дори и от лекарите.

Китай и Индия използват куркумата и джинджифила като лечебно средство много преди появи съвременната медицина. В природата те са известни като братовчеди, които имат големи медицински свойства. За нас, европейците, тези свойства са все още е загадка, но това не пречи да се доверим на хилядолетния опит на източната медицина.

Тук трябва да споменем техните силни анти – и аналгетични свойства, които ги правят идеални съюзници в борбата срещу възпаленията и болките. Благодарение на гингерола в джинджифила и куркумина в куркумата те често се препоръчват от билкарите при много здравни проблеми, като заболявания на храносмилателния тракт, язви, ревматизъм и остеоартрит.

Ето и рецептата за противовъзпалителната напитка

Необходими продукти:

  • 1 чаша вода
    1 супена лъжица прясно настърган корен от джинджифил
    1 супена лъжица прясно настърган корен куркума /може и куркума на прах
    Мед на вкус
    Резен лимон
    Щипка черен пипер
    1 супена лъжица кокосово масло

Начин на приготвяне:

Първо сложете водата да заври. После добавете джинджифила и куркумата и оставете на страна да се охлади. Прецедете и след това добавете мед според вашите предпочитания. Разбърква се добре и след това се добавя кокосовото масло, черния пипер и лимона. Разбърква се отново, за да се получи хубава смес и да се разтвори кокосовото масло.

Този чай се препоръчва за всички страдащи от ревматоиден или остеоартрит, или възпалително заболяване на червата, тъй като той намалява болката и възпалението. Лесно е да се направи, вкусен е и с големи медицински свойства. Неговите съставки допринасят за благоденствието на цялото тяло. Той е напълно безопасен за всички възрасти и без никакви странични ефекти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *