Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тайните на акупресурата: натиснете тази точка, за да се предпазите от гадене и повръщане (ВИДЕО)

Помогнете си сами в една не особено приятна ситуация

гадене Вероятно сте били в ситуация, в която сте чувствали гадене, но не сте имали под ръка лекарство или други средства, с които да подтиснете този позив. Как да облекчите този дискомфорт? Добрата новина е, че не е нужно да имате каквото и да е под ръка, когато познавате тайните на акупресурата.

Ако се чувствате зле, поради настинка или заради махмурлук, просто натиснете точката от вътрешната страна на горната част на ръката, точно под дланта. Този ход трябва да предотврати повръщането.

Намерете това място и го натиснете с палец или с друг удобен за вас пръст. Тази стимулация ще изпрати сигнал до тялото и мозъка ви и те ще започнат да произвеждат някои невротрансмитери като серотонин, допамин и ендорфини.

Тези невротрансмитери ще променят химията в тялото ви, така че само след минута-две вие няма да чувствате гадене и няма да имате желание да повърнете.

Повръщането е неконтролируем рефлекс, който изкарва съдържанието на стомаха през устата. Гаденето е термин, използван, за да опише чувството, че може да се повърне, но всъщност самото повръщане не се е случило, все още.

И двата симптома са много чести и могат да бъдат причинени от широк набор от фактори. Те се появяват както при деца, така и възрастни. Гаденето и повръщането най-вероятно са често срещани при бременни жени и пациенти, подложени на химиотерапия при лечение на рак.

Какво причинява гадене и повръщане?
Гадене и повръщане могат да се появят заедно или поотделно. Те могат да бъдат причинени от редица физически и психологически условия.

Гадене

Най-честите причини за гадене са силна болка-обикновено от нараняване или заболяване. Гадене има и при първия триместър на бременността. Има и редица други възможни причини, включително морска болест, емоционален стрес, лошо храносмилане, хранително отравяне, вируси, както и експозиция на химични токсини. Ако страдате от заболяване на жлъчката, вие вероятно също ще имате често гадене.

Може да откриете, че някои миризми носят чувството на гадене. Това е много често срещан симптом по време на първия триместър на бременността, въпреки че може да се появи при хора, които не са бременни. Гадене, предизвикано от бременността обикновено отшумява през втория или третия триместър.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *