Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимавайте с тези обувки – могат да ви навредят! Вижте как!

Те са удобни, красиви и модерни… Оказва се обаче, че могат да предизвикат и някои проблеми, които не са за подценяване. Вижте кои са опасните модели и по какъв начин бихте могли да избегнете неприятностите.

obuvkiteБалеринки

Проблемът на симпатичните затворени обувки е равната подметка, която буквално „набива“ петите. Освен това измества центъра на тежестта на тялото към задната част на стъпалото.

По този начин се натоварва ахилесовото сухожилие. Достатъчни са само 8 дни постоянно носене на този модел обувки, за да си причините възпаление, болки и затруднения в кръвообращението, предупреждават американски учени.

Съвет: не е нужно да се отказвате напълно от балеринките. Те са наистина много нежни и стоят изящно на крака. Потърсете обаче модел с издигната подметка в задната част, която умело е прикрита в обувката. На външен вид този тип по нищо не се различава от традиционните балеринки, но е далеч по-удобен за носене и най-важното – здравословен.

Джапанки

Натоварването при тях идва от това, че кракът се стреми да заеме нетипична поза, за да поеме тежестта на тялото. Целият натиск пада върху външната страна на стъпалото. Отделно има неприятно триене върху кожата между палеца и съседния пръст, което пък може да доведе до леки наранявания и поява на мехури. Освен това глезенът е нестабилен, което повишава риска от загуба на равновесие и евентуално навяхване или счупване.

Съвет: преди да обуете джапанки, масажирайте за кратко стъпалата с царевично нишесте или бебешка пудра. Така краката ще остават за дълго Време сухи и ще избегнете опасното приплъзване, което се случва най-често поради запотяване. Изберете също така модел от естествена или изкуствена кожа, а не от гума.

Еспадрили

Досущ като при балеринките, те страдат от проблема „равна подметка“. Освен това тук подметката е изработена от влакнест материал, което понякога може да доведе до различни проблеми. Най-честият – може да предизвика парене, сърбеж на краката и подуване.

Съвет: изолирайте стъпалото от подметката с помощта на стелки за обувки. Но не забравяйте да ги проветрявате и сменяте през определено време. Някои модели еспадрили също предлагат вариант с подметка, издигната в задната част и прикрита от плата.

Puмcku сандали

Реално те обхващат крака точно като ботуш. Но са от множество тънки ремъци и кожата може да диша. Проблемът при тях са стегнатите каишки, които затрудняват кръвообращението и могат да предизвикат сериозни проблеми, предупреждават медиците. В летните горещини, когато носите няколко часа такива обувки, може да се окажете с неприятно отекли крака и чувство за тежест.

Съвет: ако харесвате този тип сандали, задължително носете в чантата си и спрей за крака срещу отичане. И не пропускайте да пръскате краката си на всеки 2 часа.

Маратонки, keцoвe…

Те са толкова удобни, че не искате да се разделяте с тях дори и в най-топлото време. Грешка! Проблемът им е, че обхващат плътно крака и му пречат да „диша“. Реално вътре в обувката се създава гореща и влажна атмосфера, която е идеална за образуването на гъбички.

В комбинация със засиленото потене, може да си докарате доста неприятни проблеми, чието лечение ще отнеме месеци.

Съвет: всяка вечер почиствайте вътрешността на обувките с влажна кърпа, напоена с няколко капки етерично масло от мащерка. То ще държи микробите и гъбичките надалеч. И не обувайте маратонките на бос крак, а носете спортни чорапи.

Защо не трябва да носите неудобни обувки?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *