ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какви са потенциалните опасности от дрехите и как да ги преодолеем?

Неудачният избор на материал или размер, както и неподходящото използване на някои части от дрехите може да стане причина не само да се почувстваме неловко, но и да се сдобием с реален здравословен проблем. Да видим какви са потенциалните опасности и как да ги преодолеем.

drehiteКогато кожата не приема материята

Какво може да превърне един материал в неподходящ за вас? Обикновено фактът, че при вас той предизвиква алергична реакция. Добре е да избягване такива дрехи – намерете с какво да ги замените.

Реакция към метал. Източникът на проблем в този случай могат да бъдат циповете, копчетата, кукичките на сутиена… Ако забелязвате, че ви дразни копчето на любимите ви дънки, опитайте следната хитринка: намажете го със слой безцветен лак за нокти. Вашата задача е да защитите кожата от съпрекосновение с метала, който предизвиква реакцията на кожата. Въпросът с украшенията е малко по-сложен: за обиците добро решение е да се насочите към такива, които са изработени от медицинска стомана. Те са безопасни за кожата, а и най-често ги изработват с интересен, необичаен дизайн.

Реакция към вълна и кожа с косъм. Вълната може да се замени с полар или с трикотажен памук, а естествената кожа – с изкуствена. Не е лошо да си спомните за съществуването на термобельо, което през зимата ще ви топли доста добре, без да предизвиква нежелани реакции на организма.

Неточният размер

Сигурно поне веднъж в живота ви се е случвало да изречете нещо от типа „Обувките са с половин размер по-малки, но пък са толкова красиви!“ или „Тези джинси са страшно неудобни, но затова пък колко добре прибират корема!“… Колкото и да сте суетни, не се поддавайте на такива провокации в името на красотата, защото това може да доведе до дългосрочни проблеми със здравето.

Тесните обувки не само притискат краката, но и влошават кръвоснабдяването на стъпалата, а това впоследствие предизвиква проблеми с ноктите. Важно е да кажем, че болните нокти много по-лесно прихващат гъбички. В по-далечна перспектива тесните обувки могат да деформират стъпалото, както и да доведат до заболяване на ставите.

Сутиенът, който не е по мярка, може да травмира гърдите. Но има и добра новина: твърдението, че ракът на млечните жлези може да е свързан и с размера или формата на бельото, не е доказано научно.

Стегнатата яка затруднява дишането и може да причини главоболие.

Твърде тесният панталон притиска органите на стомашно-чревния тракт и затруднява храносмилането. Освен това има друга опасност: при много лош късмет панталонът може да притиска латералния кожен нерв (отстрани на бедрото) и да доведе до поява на хронична болка.

Както разбирате, най-добрият начин да преодолеете проблемите, предизвиквани от по-малките по размер дрехи и обувки, е просто да не си ги позволявате.

И времето има значение

Случва се правилно подбраните дрехи или обувки да предизвикат проблем заради неправилно използване. Сред лидерите в това са коригиращото бельо и непромокаемите ботуши.

Коригиращото бельо. Възможността бързо и без усилия да прикрием онова, което приемаме за недостатъци на своето тяло, лесно привлича привърженици. Но дори най-малката грешка в кройката на бельото или просто един по-обилен обяд могат да доведат до нарушения в кръвоснабдяването на тъканите. Дори ако вашето коригиращо бельо е с правилен размер и е изработено от дишаща тъкан, е добре да не го носите повече от 3-4 часа дневно. И трябва да знаете, че не бива да спортувате с такова бельо, защото при натоварване се усилват сърдечният ритъм и кръвотокът, а коригиращото бельо притиска кръвоносните съдове.

Гумените ботуши. Истината е, че в повечето случаи те са направени не от гума, а от PVC (поливинилхлорид). Но и при двата материала има сериозен недостатък – те не пропускат въздуха, а това означава, че потта от краката не се изпарява, а остава вътре в ботуша. Този неприятен факт няма да има дългосрочни последствия, ако спазвате няколко прости правила: не носете такива ботуши повече от 5 часа подред и задължително се погрижете между крака и ботуша да има слой естествена тъкан.

Вижте тези уникални рецепти за грижа за дрехите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *