Доц. Марчев: Спазвайте препоръките на Световната здравна организация за здраве

Доц. Марчев отново се ангажира публично с проблемите на човешкото здраве по време на горещините, защото се наблюдава безотговорно отношение

Първото нещо, на което доц. Марчев обръща внимание е да не се употребява алкохол в летните горещини, както и пиене на газирани напитки.

Те причиняват много по-скоростно дехидратиране – обезводняване на организма. Това са част от препоръките на  Световната здравна организация.

Консумацията на алкохол не е желателна дори вечер, когато живакът отчита по-ниски температури.

За съжаление много хора, които отиват на почивка в хотели ол инклузив, се изкушават да седят на бара и да се наливат с алкохолни напитки или алкохолни коктейли, които не са по-малко опасни, защото са сладки, човек може да изпие от тях големи количества, а последствията след това са видими – силно главоболие, световъртеж, гадене, повръщане, както и силна дехидратация.

marchev-doc
Доц. Марчев напомня да спазваме препоръките на Световната  здравна организация

Това важи особено много за туристите, които посвещават своята лятна почивка на алкохолния туризъм.

Когато човек се обезводни, не рядко не може да навакса изгубената вода от тялото само като пие вода. Налага се вкарване на разтвори по венозен път, за да бъде възстановен нарушеният воден баланс в организма.

В топлото време е важно човек да пие много вода, защото може да получи топлинен удар. За разлика от слънчевия удар, когато тялото е прегряло от прекия слънчев огрев, при топлинния удар организмът вече е изчерпал своите водни резерви и това може да причини много сериозни последствия за здравето, ако не бъдат взети сериозни мерки навреме.

Прием на айран със сол също е отлично средство за поддържане на водния баланс, защото солта задържа водата в тялото и не позволява така лесно да излезе при изпотяване.

Водата в организма е важна и за разреждане на кръвта, за свеж мозък, за черния дроб и жлъчката и за правилната работа на бъбреците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *