ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Безопасни медикаменти за деца, страдащи от астма

За лечението на астма при децата лекарите са инструктирани да започват с необходимата терапия, за да овладеят ситуацията и постепенно да намаляват дозите и видовете лекарства до минимум, за да контролират проблема. Изборът на подходящ препарат при децата е малко по-труден, отколкото при възрастните, защото не всичко, подходящо за тях, е одобрено за ползване при младия организъм. Не се тревожете, ако лекарят назначи на шестгодишното ви дете медикамент, на чийто етикет е обозначено, че не се препоръчва на деца под 12 години. Това често е въпрос на лицензиране и не е свързано с наличието на определен проблем с лекарството при тази възрастова група. Опитният личен лекар или педиатър ще знае кои препарати са безопасни и ефикасни.

При алергичен ринит
Тъй като антихистамините със седативен ефект могат да причинят сънливост, е по-добре да помолите лекаря за рецепта за някой от по-новите видове антихистамини без седативно действие. Често таблетките са най-удачни, защото помагат и при симптоми в очите. Има и антихистаминови спрейове за нос, но таблетките са по-добрият избор. А при детски алергичен ринит най-добрата превантивна мярка е редовната употреба на кортикостероиден назален спрей.

Лекарят може да ви назначи нещо алтернативно като например стабилизатор на мастоцитите, ако детето получава коргикостероиди от други източници (като инхалатор против астма или крем против екзема). Медиците препоръчват редовно проследяване на височината на детето, ако то се лекува постоянно със стероиди за носа.

При астма
Лекарствата, стабилизатори на мастоцитите, може да са ефикасни за леки случаи на астма, чиито симптоми се проявяват на определени интервали, но ако детето ви се нуждае от по-силни противовъзпалителни медикаменти, не се колебайте да ползвате инхалирани кортикостероиди. Според проучванията те са безопасни за употреба дори при кърмачета и малки деца и съществуват значителни доказателства, че подобряват в дългосрочен план състоянието на деца от всякаква възраст, страдащи от лека до умерена и упорита астма, и то по-ефикасно от употребата единствено на бета2-агонисти по време на пристъп.

Как да помогнем на детето си, ако страда от астма?
Как да помогнем на детето си, ако страда от астма?

Изследванията показват също, че деца, засегнати от астма, които започват късно приема на инхалирани кортикостероиди след задълбочаване на проблема, вероятно получават ранни изменения в белите дробове вследствие на заболяването, които на по-късен етап може да се окажат необратими. Левкотриеновите рецепторни модулатори облекчават допълнително състоянието (а също помагат и на ринита), но както и при възрастните, обикновено биха били ползвани само като добавка към инхалираните кортикостероиди. В някои случаи кортикостероидите могат да провокира т временно забавяне на растежа на костите, но децата, които ги приемат чрез инхалатор, все пак достигат нормалната си височина като възрастни – силно изразената неконтролирана астма е по-често срещана причина за забавяне на растежа.

Ако детето ви страда от астма, можете да му помогнете и с уникалната лула инхалатор Хималаян Пайп! За този природен еликсир можете да прочетете повече ТУК!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *