Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 начина да си помогнете при астма

Много от препаратите против астма е нужно да се вдишат директно в белите дробове. За щастие засегнатите от заболяването в наши дни имат много повече варианти от цигарите, лулите и други вече отживели средства, които се използвали до началото на миналия век. Тук са дадени съвременните възможности и указания за правилната им употреба, за да сте сигурни, че получавате точната доза от медикамента.

Терапия с апарат

Съществуват апарати, които доставят до белите дробове течни лекарства. Те се състоят от въздушен

Има как да си помогнете при астма, за да се чувствате по-добре
Има как да си помогнете при астма, за да се чувствате по-добре

компресор (който превръща течността в пара), тръби и контейнер за препарата. Силата на компресора помага на пациента да абсорбира медикамента, без да се налага да си поема дълбоко въздух, затова тези устройства са особено подходящи за бебета и деца. Освен това са снабдени с маска, която прилепва плътно около носа и устата, вместо с накрайник за захапване.

Тези апарати са често срещани в болниците, секторите за спешна помощ и хирургиите. Не се препоръчва употребата им в домашни условия. Те са полезни при усвояване на бета2-агонисти като например салбутамол при спешни случаи. Но ако вие или детето ви страдате от астма, която често не може да бъде контролирана, е добре да се снабдите с подобен уред. За да го използвате по предназначение:

1. Сложете препарата в чашката на уреда.

2. Свържете контейнера с лекарството към компресора и тръбите, като се уверите, че всичко е добре затегнато. Проверете мундщука или маската за наличието на чужди тела.

3. Захапете мундщука и сключете устни, за да се получи добра изолация (или сложете маската върху носа и устата, като се уверите, че прилепва добре). След това включете компресора.

4. Дишайте нормално (не вдишвайте допълнително). На всяко пето поемане на въздух задържайте лекарството в дробовете си от 5 до 10 секунди, след което издишайте. Продължавайте, докато препаратът се изпари изцяло.

Помпички с дозатор (MDI)

Лекарството се намира във флакон под налягане и се освобождава на единични и измерени дози при всяко натискане. Нужно е обаче преди това старателно да разклатите флакона, за да може съставките да се смесят добре и да получавате нужното количество с всяка доза. Когато използвате подобна помпичка, е много важно да синхронизирате дишането си с освобождаването на препарата. Иначе може да се окаже, че той остава в устата ви и не стига до белите дробове.

За да използвате помпичките с инхалатор (MDI) правилно:

1. Разклатете флакона.

2. Издишайте бавно и изпразнете изцяло дробовете си от 3 до 5 секунди.

3. Захапете накрайника. Натиснете еднократно горната част на металния флакон силно надолу и вдишайте дълбоко през устата, докато не изпълните дробовете си. (Трябва да започнете да вдишвате 1 секунда преди да натиснете флакона и да пръснете лекарството.)

4. Свалете помпичката надолу, стиснете устни и спрете да дишате, като бавно преброите до 10. Така помагате на лекарството да се разпространи изцяло в дробовете ви.

5. Издишайте бавно.

6. Изчакайте според указаното време и ако е необходимо, повторете процедурата.

Помпичка за вдишване на суха пудра

Тези инхалатори се срещат в различни форми и размери и са предназначени за прием на бронходилатори и на противовъзпалителни медикаменти. Лесни са за употреба и са много ефикасни. И тъй като частиците на лекарството са съвсем дребни, те лесно достигат и до най-малките дихателни пътища. За разлика от помпичките инхалатори с дозатор, при тях има по- малка вероятност да вкусите или усетите препарата при употреба. Освен това не ви е необходим и контейнер за този вид инхалатори. Уверете се, че следвате указанията за употреба на производителя, защото за отделните марки те могат да се различават. По принцип обаче:

1. Подгответе инхалатора според указанията на производителя, след което заредете предписаната ви доза.

2. Издишайте бавно и изцяло изпразнете дробовете си от 3 до 5 секунди.

3. Захапете мундщука и вдишайте силно и дълбоко.

4. Задръжте дъха си за 10 секунди, после бавно издишайте.

5. Повторете, докато не приемете указания брой дози.

ПРИРОДЕН ЕЛИКСИР ПРИ АСТМА -->>> ПОВЕЧЕ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *