Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За лечение на астма: Бета2-агонисти с краткотрайно и дълготрайно действие

Бета2-агонисти с краткотрайно действие

Бета2-агонистите отпускат и отварят свитите дихателни пътища по време на астматичен пристъп. Те се вдишват (с помощта на уред с компресор или по друг начин) и действието им продължава от 3 до 6 часа. И макар че облекчават симптомите на острите пристъпи, те не контролират наличното възпаление. Ако състоянието ви продължава да се влошава, докато приемате тези медикаменти, се посъветвайте с лекар за възможния прием на противовъзпалителни агенти.

Бета2-агонисти с дълготрайно действие

Бета2-агонисти с дълготрайно действие, например салметерол (серевент) и формотерол (форадил, оксис), се приемат редовно, за да предотвратят астматичните пристъпи. По принцип подобни медикаменти се вземат два пъти дневно заедно с редовно приеман чрез вдишване стероид. За тази цел съществуват и

Бета2-агонистите отпускат и отварят свитите дихателни пътища
Бета2-агонистите отпускат и отварят свитите дихателни пътища

комбинации от лекарства (серетид съдържа флутиказон и салметерол; симбикорт се състои от будезонид и формотерол). Стандартната доза от салметерол оказва максимален бронходилаторен ефект, докато приемът на допълнителни количества формотерол може да доведе до допълнително отпускане на дихателните пътища. По тази причина формотеролът и комбинацията с будезонид (симбикорт) са лицензирани за допълнителна употреба при необходимост, в добавка към редовното им приложение за лечение на астма.

Бета2-агонистите с дълготрайно действие са предназначени за редовен прием два пъти дневно, защото ефектът им продължава към 12 часа. И въпреки факта, че те не притежават противовъзпалителни свойства, наистина намаляват необходимостта от инхалирани стероиди, поради което често се предписват в комбинация.

Понякога могат да се назначават определени дози от бета2-агонисти с дълготрайно действе, които да се приемат за определен период от време, например при астма, причинена от физически упражнения.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *