Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Йога при бронхиална астма

Колело на гърба. Легнете по гръб, свийте краката, обхванете с ръце коленете и повдигайте краката към гърдите. Започнете да се люлеете напред-назад и от едната страна на другата, за да раздвижете гърба и гръбначния стълб.

Поза на кобрата. Легнете на пода по корем така, че тялото ви и краищата на пръстите на краката ви да опират в пода. Дланите ви също трябва да са опрени в пода на нивото на подмишниците. При вдишване бавно вдигнете глава, гледайки напред. След това напрягайте само мускулите на гърба си, отдалечавайте все повече от пода главата, гърдите и корема. В процеса на движение извивайте гръбначния стълб. Не се опитвайте да си помагате с ръце. Затворете устата и издайте напред долната челюст, за да разтегнете мускулите на гърлото. Ръцете са прегънати в лактите. Останете в това положение възможно най-продължително. При издишване бавно се отпуснете до изходно положение. Отначало коремът ви трябва да опре о пода, след това гърдите и накрая челото. Повторете упражнението два пъти.

Легнете на гръб и сложете под лопатките си някаква сгъната кърпа. При вдишване вдигнете ръцете си над главата, назад и ги отпуснете на пода зад главата. При издишване отново ги върнете в изходно положение. Повторете упражнението няколко пъти.

За стимулиране на белите дробове са подходящи още калабхатите и упражненията за мускулите на корема. След тези асани се препоръчват по-интензивни упражнения, например подскоци. Те укрепват и респираторната и нервната системи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *