ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво е полезно при спазъм и стеснение на хранопровода

Шията отпред и отзад се налага с две торбички, напълнени с топла лапа от ориз. 200 грама ориз и 20 сини сливи, смачкани без кокичките и 2 супени лъжици ленено брашно, предварително запечено се вари в 600 грама вода да стане гъсто като тесто. Едновременно се прави коремен компрес от 4 хасени парчета, натопени в топъл чай от лайка, а при силни болки коремът да се налага с торбичка от тънко хасе, ушита на 3 джоба, напълнени с топла лапа-300 грама ориз, 30 сини сливи и 2 супени лъжици ленено брашно се вари в 900 грама вода докато стане на тесто. Отгоре се поставят вестник и вълнен пояс, а на главата шапка от зелен лист от прясно зеле, леко напръскан от вътрешната страна с малко оцет. Държат се до сутринта.

При лечение на спазъма като облекчаващи средства се препоръчват парните компреси, които се поставят на гърдите и горната част на корема в продължение на 8-10 минути и то 4-6 пъти подред. Освен това помагат и целите горещи бани 39-40 градуса за 20-30 минути. Болният може да бъде хранен дори в самата вана. Масажът на гърдите и корема също е полезен. При органично стесняване народната медицина препоръчва следното: сутрин, обед и вечер 30 минути преди ядене болният да взема по една супена лъжица настойка от 1 литър чист маслинен зехтин с по три супени лъжици цвят от бял равнец, цвят от жълт и червен кантарион, листа и цвят от ранилист. Във водна баня се вари един час , почива 1-2 дни и се прецежда.

Двадесет минути след това се изпива една чашка от 75 грама отварка от листа и цвят от жълт кантарион, листа от широколистен жиловлек, листа и цвят от мента и невен, листа от пача трева, полски хвощ и сладък корен по 50 грама от всяка. От тази смес две пълни супени лъжици с прибавка на по една чаена лъжичка анасон, ленено семе, корени от коприва, корени от дилянка се запарват в 600 грама вряща вода и на тих огън се варят 10 минути. Като изстине се прецежда.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *