Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Източници на жизненоважните ЕМК

ЕМК са от особена важност за организма, а липсата им води до сериозни проблеми

Есенциалните мастни киселини (ЕМК) са жизнено важни съставки за организма, които обаче той не може да синтезира сам и поради тази причина, трябва да бъдат набавяни от външни източници.

ЕМК са с много висок коефициент на биохимична активност и са много важни, тъй като участват в множество процеси в организма.
Липсата на ЕМК може да доведе до различни тежки нарушения в работата на организма.
Двете най-важни ЕМК са Омега-3 и 6.

ЕМК са от особена важност за организма, а липсата им води до сериозни проблеми
ЕМК са от особена важност за организма, а липсата им води до сериозни проблеми

Не бъркайте обаче ЕМК с мазнините, намиращи се в червеното месо и млякото, тъй като те са изключително опасни за организма и неслучайно лекарите съветват да се консумират възможно най-ниски количества мазнини.
Доказано е, че вредните мазнини увеличават в пъти честотата на редица болести и нанасят непоправими вреди на организма като рак, инсулт и инфаркт.

Не всички мазнини обаче са вредни за организма. Така например ненаситените мазнини, съдържащи се в зехтина, както и останалите растителни масла са полезни за здравето ни.
Есенциалните (съществени) мазнини са още по-полезни за здравето ни.
От тях не се пълнее, дори обратното – много специалисти препоръчват засилен прием на Омега-3 мастни киселини при спазването на отслабващ режим, тъй като те водят до намаляването на количествата вредни мазнини.

Най-добре е да си набавите Омега-3 от рибено масло, а не от ленено, тъй като в първия случай организма получава наготово ценните мастни киселини, а в другия се подлага на дълъг процес на обработка и ефективността му е по-малка.
Омега-6 мастни киселини можем да си набавим чрез приема на шафраника, слънчоглед, царевица, соя, фъстъци, палмово масло, зехтин, кокосово масло и др. подобни, пише gotvach.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *