ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

НАЛГЕЗИН / NALGEZIN

Съдържа напроксен натрий, повидон, целулоза микрокристална, талк, магнезиев стеарат, хидроксипропил метилцелулоза, оцветители

Предназначение

222НАЛГЕЗИН е обезболяващо; понижава температурата, има противовъзпалителен ефект. Бързо действащ продукт за краткосрочна терапия. Препоръчва се при главоболие и зъбобол, болки в мускулите и ставите, мигрена, болки при месечен цикъл. Подходящ при инфекции и вирусна зараза.

Как се приема

Обичайно НАЛГЕЗИН се взема два пъти дневно – по една таблетка на 12 часа. За по-бърз ефект първата доза може да е двойна, или да се вземат две таблетки с интервал от един час.

Пациенти над 65-годишна възраст е уместно да се консултират с лекаря си за дозировката и продължителността на лечението. Правилото е да се прилага минималната ефективна доза. Ако се установи облекчаване на болката или болестното състояние като цяло, терапията може да се прекрати.
Таблетките се поглъщат цели, с достатъчно вода.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с НАЛГЕЗИН може да провокира гадене и повръщане, коремни болки, умора, замайване, влошено качество на съня, шум в ушите. При някои пациенти се наблюдават отоци и подуване на краката. Реакции от този род могат да са преходни; ако обаче те се усложняват и се появяват винаги след приема на медикамента, съобщете на лекаря си.

В редки случаи лечението с НАЛГЕЗИН може да причини кървене от стомашно-чревния тракт. Регистрирани са също алергични реакции – обриви, уртикарии, оток на лицето, задух, астматични пристъпи. В такива случаи не са изключени тежки реакции от типа на шок. Търсете медицинска помощ, ако са налице характеристики на описаните ефекти.

НАЛГЕЗИН трябва да се приема внимателно, тъй като е от медикаментите, увеличаващи риска от инфаркт или инсулт.

Кога НЕ БИВА да се приема

НАЛГЕЗИН не се прилага при алергия към някой от компонентите.

Медикаментът не е подходящ за потребители с язва на стомаха или дванадесетопръстника, за хора с вътрешни кръвоизливи в миналото или склонни към кървене.

Прилагането на медикамента за деца под 12-годишна възраст може да стане единствено по изрично указание на лекар; прилагането в тази възрастова група не е желателно.

НАЛГЕЗИН не бива да се приема едновременно с аспирин или нестероидни противовъзпалителни средства.

Лекарството е с ограничено приложение до три дни срещу температура и до 10 – срещу болка.

НАЛГЕЗИН не се препоръчва при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

НАЛГЕЗИН влиза в лекарствени взаимодействия с други препарати, което усилва или отслабва ефектите им двустранно. Това се случва с медикаменти от групата на нестероидните противовъзпалителни, аналгетици, антикоагуланти, медикаменти за диабетици, лекарства при епилепсия, за контрол върху хипертонията, литий, за засилване отделянето на урина, някои медикаменти за потискане на имунната система и за лечение при злокачествени заболявания.

Усреднена цена в аптеките – 3.50 лв за опаковка от 10 таблетки х 275 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *