Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НЕБИЛЕТ / NEBILET

Съдържа небиволол, лактоза монохидрат, полисорбат 80, хипромелоза, царевично нишесте, кроскармелоза натрий, микрокристална целулоза, колоиден безводен силициев диоксид, магнезиев стеарат

Предназначение

nebiНЕБИЛЕТ е медикамент от типа селективни бета-блокери. Прилага се при необходимост от контрол върху сърдечната честота и помпените функции на сърдечния мускул. Приемът предизвиква отпускане и разширяване на кръвоносните съдове, като по този начин се овладява високото артериално налягане.

НЕБИЛЕТ е лекарствено средство, препоръчвано при хипертония и умерена сърдечна недостатъчност.

Как се приема

Таблетките НЕБИЛЕТ се поглъщат цели, с вода, без връзка с храненията. Медикаментът може да се приема продължително време; спирането му става чрез постепенно намаляване на обичайната доза под лекарски контрол.

При хипертония стандартното лечение е една таблетка дневно, приемана по едно и също време. Ако потребителят е възрастен човек или има бъбречно заболяване, лекарят може да препоръча първоначални дози от по половин таблетка.

Ефектът от лечението може да се почувства една-две седмици след старта, а в някои случаи – и след 4 седмици.

При хронична сърдечна недостатъчност лечението се започва с ¼ таблетка и след 1-2 седмици дозата се удвоява до половин. Под лекарски контрол и постепенно дозата може да се увеличи до две таблетки дневно. При всяка корекция пациентът трябва да бъде под лекарски контрол в продължение на два часа след приема на НЕБИЛЕТ. При тежки бъбречни проблеми този медикамент не е подходящ за терапия на сърдечна недостатъчност.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с НЕБИЛЕТ може да предизвика нежелани ефекти, които да наложат прекратяването на приема или търсене на медицинска помощ. Всеки необичаен симптом след приема на медикамента трябва да бъде обсъден с лекуващия, за да се предприемат адекватни мерки.

При лечение на хипертония е възможно потребителят да почувства главоболие и замайване, отпадналост, гадене и повръщане, диария или запек, необичаен сърбеж, оток на крайниците. По-рядко се съобщава за депресивни състояния, спад на кръвното налягане, крампи, болки при ходене, храносмилателни проблеми – газове и повръщане, затруднено дишане, кошмари. В редки случаи са регистрирани припадъци, влошаване на проявен псориазис, обрив или оток на цялото тяло.
При лечение на сърдечна недостатъчност с НЕБИЛЕТ е съобщавано за замайване и забавен сърдечен ритъм. Възможно е също да се влоши симптоматиката на основното заболяване, кръвното налягане да спадне рязко, да се достигне до ритъмни нарушения и отоци на долните крайници.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не бива да се прилага при свръхчувствителност към някой от компонентите.

НЕБИЛЕТ не е подходящ за лечение на сърдечна недостатъчност, ако пациентът има прекалено бавен сърдечен ритъм, ниско кръвно налягане, ритъмни нарушения или други отклонения в сърдечната дейност, които могат да се усложнят поради страничните ефекти на въздействието му.

НЕБИЛЕТ не е подходящ за пациенти с астма и хронични дихателни проблеми, диабетни усложнения и метаболитни проблеми.

Необходима е оценка на потенциалния риск от лечението с НЕБИЛЕТ, ако пациентът има тежка сърдечна недостатъчност, псориазис, забавен сърдечен ритъм, бъбречни нарушения, хиперфункция на щитовидната жлеза, тумор на надбъбречните жлези.

Продуктът не се прилага при деца и подрастващи.

Бременни и кърмачки не следва да се лекуват с НЕБИЛЕТ. Приложението на медикамента при бременност е допустимо при специални указания от лекаря, ако това лечение няма алтернатива.

Взаимодействие с други лекарства

Приемът на НЕБИЛЕТ едновременно с някои медикаменти може да въздейства неочаквано върху артериалното налягане и сърдечната дейност. Необходима е внимателна преценка при паралелно лечение с други лекарства за високо кръвно налягане или сърдечни заболявания като амиодарон, хидрохинидин, лидокаин, хинидин, нифедипин и др.; някои успокоителни – барбитурати, тиоридазин; антидепресанти, упойки при операции, медикаменти при астма, синузит със запушен нос, за терапия при глаукома, препарати за разширяване на зениците при офталмологични изследвания.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 28 таблетки х 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *