Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето колко важни са подправките!

Подправките правят блюдата на трапезата ни апетитни, с неповторим и оригинален вкус и аромат. Но – както е известно – те са важни и за съхраняването на нашето здраве.

1За да усетим ползата на подправките за нашето здраве, трябва да знаем коя от тях какво лекува, подчертават от medikforum.ru. Знаете ли например какво се лекува с куркума?

Екзотичната куркума съдържа куркумин – натурална субстанция, която придава на подправката характерния оранжев цвят. По същество това е мощен антиоксидант, способен да овладява атаките на свободните радикали и да съдейства за неутрализирането на възпалителни процеси в тялото. Според някои изследвания с куркума могат да се облекчат болки в ставите, да се насърчи възстановяванет на мозъчни клетки и да се облекчат хора с Алцхаймер. С куркума може да се забави прогресирането надиабета, да се унищожават ракови клетки и да се предизвика обратно развитие на тумори. Овладяното възпаление на кръвоносните съдове намалява опасността от инфаркт у хора, които имат проблеми с тях.

Градинският чай съдейства за добра памет. Той предпазва клетките и нервните пътища, предаващи мозъчните сигнали. Учени от Medicinal Plant Research Centre и британските университети в Нюкасъл и Нортумбрия направиха уникално изследване върху чудодейните свойства на лековитото растение. На голяма група доброволци са били давани капсули с екстракт от градински чай, след което те били поканени да решават определени тестове. Подобни тестове били решавани и в началото на изследването. Потвърдила се хипотезата, че приемът на биоактивен компонент от градински чай подобрява паметта и концентрацията.

В народните лечебни практики на много народи подправките имат традиционно приложение и като лекарствени средства. Ползата от подобно приложение е доказана от много поколения. Както може да се предположи – познаването на подправките позволява да се използва пълноценно този мощен резерв за естествени лекарства от природата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *