Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НОЛВАДЕКС / NOLVADEX

Нолвадекс се използва при лечение на карцином на гърдата!
Нолвадекс се използва при лечение на карцином на гърдата!

Съдържа тамоксифенов цитрат, еквивалент на тамоксифен, кроскармелоза натрий, желатин, лактоза, макрогол, магнезиев стеарат, царевично нишесте и други помощни вещества

Предназначение

НОЛВАДЕКС се предлага под формата на кръгли, филмирани таблетки, двойноизпъкнали с цвят от бяло до светло кремаво. Използва се за перорално лечение на карцином на гърдата.

Как се приема

Препоръчителната дневна доза от веществото тамоксифен е 20 мг. Допълнителна полза при по-висок прием от продукта не е отчетен нито по посока на забавяне на рецидива, нито по отношение на повишена преживяемост.

Не се препоръчва приема на НОЛВАДЕКС от деца.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на НОЛВАДЕКС по време на бременност не е позволен. Регистрирани са случаи на настъпили спонтанни аборти, повишен е рискът от вродени малформации и фетална смърт при жени, които по време на износването са преминали през курс на лечение с продукта.

При пациенти, при които е потвърдена свърхчувствителност към някое от помощните вещества, не бива да се прилага курс на лечение.

При жените, които са на прага на менопаузата, приемът на НОЛВАДЕКС може да доведе до потискане на менструацията.

Продуктът, според някои изследвания, повишава риска от рак на ендометиума. Въпреки че не е установена причината, смята се, че се дължи на повишеното въздействие на естрогенните вещества.

При курс на лечение на карцином на гърдата с НОЛВАДЕКС се наблюдават случаи на вторични тумори, образуващи се на места различни от гръдата или ендометриума.

По време на курса на лечение с продукта се наблюдава повишен риск от венозен тромбоемболизъм.

Кога НЕ БИВА да се приема

Ако пациентните преминават през курс на лечение с НОВАЛДЕКС, от изключително значение е предпазването от забременяване. При сексуално активните жени използването на бариерни методи е задължително, защото в обратен случай може да се стигне до необходимост от премахване на плода.

Няма конкретни заключения за ефекта от продукта върху кърмата, но специалистите препоръчват продуктът да не се използва по време на кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Изключително внимателно трябва да се проследи взаимодействието на НОВАЛДЕКС с други медикаменти, защото някои от комбинациите могат да доведат до опасни и дори до животозастрашаващи ситуации. При едновременен прием на продукта с кумаринови антикоагуланти състоянието на пациентките трябва да се следи внимателно, защото възможни са усложнения, предизвикани от повишения антикоагулантен ефект.

При комбинация с цитотоксични агенти налице е риск от развитие на тромбоемболични проблеми.

  _____

Усреднена цена в аптеките – 5.00 лева за опаковка от 10 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *