Отървете се от досадните газове в червата

Сместват се 50 г черна боровинка, по 40 г плод от копър и анасон и 60 г жълт равнец 2 с. л. от дрогата се залива с 500 мл. вряща вода. Кисне 2 часа и се прецежда. Пие се по 1 винена чаша (75 мл) 4 пъти дневно преди хранене.

Сместват се и се нарязват на ситно 30 г дилянка, анасон и 50 г слез (цвят). Сместа се вари в 1 л. вода 15 мин. Прецежда се и се пие по 1 водна чаша 3 пъти ден преди ядене.

При газове и подуване на корема да се пие чай от листа на червена къпина.

При болки в дебелото черво се приема чай от жълт кантарион.

Смесват се 30 г листа от мента и маточина, плодове от камшик, анасон, копър е резне, 40 г плодове черни боровинки. 2 с. л. смес се заливат с 500 г вряща вода. Кисне 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди ядене.

В 3-литров съд се слагат шепа шипки, нарязани 2 ябълки, по 1 круша и дюля, резен от червено цвекло и 5 листа индрише. 2 с. л. се заливат с 500 г вряща вода. Кисне 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти преди лягане.

1 с-л наситена дрога от чубрица се залива с 250 г вряща вода. Кисне се 1 час. Прецежда се и се пие по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *