ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КЕТОЗАЛ / KETOZAL

Кетозал се използва за лечение на пърхот!
Кетозал се използва за лечение на пърхот!

Активното вещество в КЕТОЗАЛ е 2% кетоконазол. Съдържа още натриев лаурил етокси сулфат, динатриев лаурет сулфосукцинат, моноетаноламид на кокосовата киселина, хидролизиран колаген, натриев едетат, натриев хлорид, хлороводородна киселина, кохенилово червено, армат и пречистена вода.

Предназначение

КЕТОЗАЛ е лечебен шампоан, който се прилага локално върху окосмената част на главата и кожата на тялото. Препоръчва се за лечение и профилактика гъбични инфекции, каквито са пърхотът, себорейният дерматитът и разноцветният лишей.

 Как се прилага

Когато се използва с цел лечение на пърхот и себореен дерматит, шампоанът КЕТОЗАЛ се използва 2 пъти седмично за период от 2 до 4 седмици. Нанася се върху влажна коса, разпределя се в основата и по дължината на косата с масажни движения и се оставя да подейства до 5 минути. Изплаква се обилно с хладка вода. Ако се използва профилактично, необходима е употребата на КЕТОЗАЛ веднъж на период от 2 седмици.

При лечение на разноцветен лишей КЕТОЗАЛ се използва ежедневно за период от 5 дни, като се нанася само върху поразените участъци от кожата. При веднъж прекарано заболяване е важно в началото на всеки летен сезон да се проведе профилактичен 3-дневен курс.

Възможни нежелани ефекти

При попадане в очите на продукта е необходимо внимателното измиване с обилно количество вода.

Лечебният шампоан се определя с много добра чувствителност, като случаите на нежелани реакции са много малко – възможни са инцидентни случаи на свръхчувствителност, алопеция, обрив, уртикарии и кожни раздразнения. При някои пациенти се наблюдав омазняване на косата.

Кога не бива да се прилага

При деца под 12-годишна възрастт шампоанът КЕТОЗАЛ е противопоказан. Същото се отнася и за лица, които са с доказана свръхчувствителност към кетоконазол или някоя от съставките му.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма доказано неблагоприятно взаимодействие на КЕТОЗАЛ с други лекарствени продукти, но не се препоръчва едновременното му приложение с с други кортикостероиди и антибиотици.

__

Усреднена цена в аптеките – 6.20 лева за 1 опаковка от 60 мл.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *