Ето защо да заложите на пуешкото месо!

Не случайно в редица държави посрещат Коледа с пълнена и печена пуйка, понеже пуешкото месо е вкусно и диетично, изключително полезно

Американците празнуват Деня на благодарността отново с пълнена пуйка. Те са умни хора и знаят, че след телешкото месо, което в САЩ консумират в неограничени количества, следва пуешкото месо.

Понеже пуйките нарастват на килограми, те формират голямо количество месо, което осигурява възможности за добра консумация.

Има много начини, по които можете да приготвите пуешкото месо.

puika-pechena
Пуешкото месо е диетично
puika
Пуешкото месо е изключително полезно

Най-добре познатият е печена пуйка с кисело зеле или пълнена пуйка.

В магазините предлагат вкусна шунка от пуешко месо. Тя е лека и диетична, но в същото време засища добре.

Освен пуешка шунка, можете да намерите  пушено пуешко месо – бутче, крила, бяло месо.

В България има хора, които отглеждат в личните стопанства пуйки. Те консервират месото в буркани, но също така мелят прясното месо и приготвят от него вкусни кюфтета и принцеси с кайма.

Защо пуешкото месо е толкова полезно?

puika-meso
Бутчета от пуешкото месо
puika-shunka
Шунка от пуешко месо

Пуешкото месо е богато на витамини от групата на В, на минерали като  желязо, фосфор, цинк, който укрепва имунната система,  селен – един мощен антиоксидант.

В пуешкото месо има много протеини, но за сметка на това  твърде малко мазнини.

puika-kufte
Кюфтета от пуешка кайма
puika-kaima
Така в Италия се предлага кайма от пуешко месо

Пуешкото месо се нарежда, заедно с  яйцата и с рибата в известната хранителна пирамида, заради неговите полезни вещества.

Друг любопитен факт е, че почти 70% от пуешкото месо в една цяла пуйка е бяло месо и само 30% е  червено.    Затова диетолозите сериозно препоръчват да се яде пуешко месо, когато някой иска да провежда диета или разтоварващ режим на хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *