Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доц. д-р Мария Папазова: Без колаген вашето тяло загива

Темата за колаген е изключително важна, но се оказва, че хората знаем твърде малко за него. По този повод доц. д-р Мария Папазова даде полезни обяснения и напътствия

Д-р Мария Папазова е медицински консултант на предаването „На кафе“ и както винаги беше полезна на зрителите със своите знания.

Колаген е белтък, който се среща в тялото в 2 разновидности – твърд колаген и мек колаген.

Твърдият колаген участва в изграждане на костите, ставите, хрущялите и сухожилията, зъбите.

Мекият колаген изгражда преди всичко меките тъкани, меките органи и кожата.

papazova
доц. д-р Мария Папазова

Колаген се произвежда от вътрешни жлези в организма, но той се внася в тялото чрез храната.

Важно е да се ядат храни, богати на витамин С и да се пият таблетки витамин С, защото той помага на жлезите да произвеждат по-голямо количество колаген, който е жизнено важен за организма.

Когато човек пуши много цигари дневно  в продължение на много години, той уврежда и жлезите, които произвеждат колаген. Така косвено пушачът руши своя организъм.

Когато имаме недостиг на твърд колаген, тогава ставите изтъняват, стават ронливи и лесно се чупят.

Когато липсва мек колаген, страдат вътрешните органи и кожата. Много по-лесно се образуват и задържат бръчките, защото кожата вече не е така еластична и силна да устои на различните движения.

Липсата на мек колаген прави кръвоносните съдове нееластични.

Освен тютюнопушенето, огромен враг на  тялото са свободните радикали.

Свободните радикали задържат ненужно количество кислород в тялото. Излишния кислород  окислява костите и органите като предизвиква тяхното разрушаване.

Затова е важно да се приемат храни и препарати, които са антиоксиданти – имат способност да извадят навън излишния кислород и така да предпазват тялото.

Пиенето на вода помага на кръвта да се разрежда в правилна пропорция, за да се движи по-лесно из кръвоносните съдове.

При атеросклероза  се натрупат отпадъчни вещества във вътрешността на кръвоносните съдове. Първоначално те са под формата на рехава тъкан.

Имунната система реагира, защото е уловила наличието на вредител. Получава се автоимунна реакция.

Ако не бъдат предприети мерки, тези рехави образувания се втвърдяват и пречат на кръвта да се движи нормално.

Друг важен елемент за тялото е хиалуроновата киселина. Тя помага на  еластин и колаген да се съединяват,   да се получи необходимата спойка, която да допринесе за здравето на кожата, тъканите на органите, костите и хрущялите.

Най-важните елементи за човешкия организъм са витамин С, витамин А – за кожата, витамин В комплекс, цинк и задължително хиалуронова киселина. По отделно или заедно, всички те влияят изключително ползутворно върху всички вътрешни органи.

Когато ги има в тялото, кръвта ще бъде  течлива и биологично заредена.

ВНИМАНИЕ: Когато внасяте колаген отвън, той  трябва да се понася много добре от човешкия организъм, коментира д-р Мария Папазова.

Колаген от риба  е най-полезен за човека. До скоро беше използван от други животни, но вече колаген от риба се наложи като най-добър заместител на естествения човешки.

Важно е човек да внася колаген с помощта на колагенови хранителни добавки, защото така естествено стимулираме организма с онези неща, които по принцип му липсват.

Изглажда неравностите на бръчките, изпъва кожата, хидратира.

Колагеновите хранителни добавки са полезни, защото те подхранват кожата от вътре, а не действат само външно и повърхностно, както се получава, когато нанасяме крем с колаген по кожата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *