Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 основни признака на зависимостта към лекарства

Ето кои признаци издават зависисмостта към лекарства!

Лечението на някои здравословни проблеми е пряко свързано с приема на медикаменти. Именно поради това много хора подадат пред дилемата – да се лекуват с риск да се пристрастят или да пренебрегнат лекарските препоръки.

zavisimostТук се намесват специалистите, които успокояват, че ако лечението е назначено от лекар и ако човек принципно няма предишни случаи на проявена заивисмост, то той може да бъде спокоен – рискът да се пристрасти е малък.

В миналото много често за лечението на някои заболявания, в това число и на различни форми на рак, се използвали слаби наркотици. Към днешна дата тази практика се радва на по-слаба популярност, но все пак някои лекари продължават да предписват продукти с лек наркотичен ефект. Най-често тези продукти са от така наречената група на опиоидите, като свойството им е да намаляват болката и да повишават ефикасността на функциониране на отделни органи и системи на тялото, но без да предизвикват зависимости.

Важно е да се има предвид, че ако приемът на подобни продукти бъде спрян рязко, това може да предизвика гадене, изпотяване, втрисане, диария и замайване.

Изброените симптоми могат да бъдат избегнати, ако отказването от конкретния медикамент е бавно и поетапно.

Ако обаче отказването се окаже непосилно – както физически, така и психически, то най-добре е да се консултирате с лекуващия си лекар, който да определи дали става дума за появила се зависимост.

Ето кои са 3 от признаците, които могат да разкрият начална фаза на пристрастеност:

–          ако употребата на приемания медикамент оказва влияние върху живота както в личен, така и професионален или друг план;

–          ако забелязвате негативно влияние върху физическото или психическото си здраве, но все пак продължавате да приемате лекарството;

–          ако приемате по-големи дози от назначените ви или продължавате да го приемате, въпреки че оказаният период е приключил.

В случай, че приемате лекарство, за което смятате, че може да предизвика зависимост, следете внимателно появата на някой от изброените симптоми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *