Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет начина да се предпазим от рак на гърдата

Ново изследване доказва, че 15-минутните физически натоварвания всеки ден чувствително намаляват риска от рак на гърдата. Има поне пет начина този риск да се редуцира още.

rak-na-gyrdata_c8f25603aeВ повечето случаи рак на гърдата се открива, когато една жена намери нещо необичайно по тялото си и отиде на лекар, описват от medikforum.ru.

* Наистина е много важно да се следи за промени по тялото – в случая по гърдите, като се опипва по специален начин текстурата и се отчита всичко необичайно. Не е излишно да хвърляте поглед в огледалото всеки ден, като обръщате внимание и на външни детайли!

* Доказана предпазна мярка срещу рак на гърдата е кърменето. Още пред 2013 година Световният фонд за онкологични изследвания публикува препоръка към жените да кърмят бебетата си поне по 6 месеца. Препоръките са отправени след наблюдения над 380 000 жени. Заключенията са, че кърменето намалява риска от смърт от рак на гърдата с 10%.

* Ограничен прием на алкохол. Учени от Бостънския университет откриха, че концентратите увеличават смъртната опасност от рак на гърдата с 15%. Световната здравна организация не отстъпва от констатациите си, че алкохолът е сред канцерогенните субстанции с най-силен ефект. Твърде много хора обаче не искат да приемат, че прекалената консумация на алкохол съсипва здравето им.

* Отказ от мазни храни. Според заключенията на изследването храните с повишено съдържание на мазнини увеличават риска от рак на гърдата с 20%, а по-специално потреблението на наситени мазнини води до нарастване на опасността от хормоночувствителна форма на рака дори с 28%.

* Следете килограмите си! Изследване в Кралския колеж в Лондон доказа, че жените, които на всеки 10 години започват да носят един размер по-големи дрехи, след менопауза попадат с голяма вероятност в рискова група за рак на гърдата. Рискът при това положение нараства с над 30%. Впрочем наднорменото тегло и затлъстяването не от вчера се сочат като доказан рисков фактор за протичане на злокачествени процеси.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *