Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хранителните алергии се доказват с изключване на “подозрителните” продукти

Племенникът ми (8 год.) получи обрив вследствие на алергия към консерванти и прекалено много белтъчини в организма. (това е диагнозата на детския лекар, не го е преглеждал кожен.) Момчето досега не е имало проблеми с храни, не е проявявал алергични реакции към нищо. Ако може да ми дадете повече информация за заболяването му, какви изследвания трябва да се направят, за колко време отшумява тази алергия, какви храни трябва да избягват. Кажете дали тази алергия е за цял живот или се лекува.

Ивана Ганечева, София.

Възможно е да става въпрос за истинска или за псевдо-алергична реакция. По принцип доказването на хранителна алергия е трудно. Трябва да се снеме много подробна анамнеза, след което се предприема изключване на предполагаемите причинители /храни/ на състоянието – ако симптомите изчезват, то провокиращия  фактор най-вероятно е открит. В някои случаи се използва и провокиращ тест – тоест , включване отново на провокиращото вещество и наблюдение за нова поява на симптомите – това може да стане само по преценка на лекуващия лекар.
Правят се и специални тестове – различни видове имунологични изследвания, но и тяхното интерпретиране понякога е много сложно.
По принцип такъв вид състояния имат добра прогноза . Възможно е да се случат еднократно, но понякога може да се повтарят.Много удачно в такива случаи е използването на хомеопатични лекарства /индивидуално подбрани монопрепарати/ като основна или допълваща терапия – според конкретната ситуация.
Д-р Валя АсеноваLekuva.net, http://drasenova.tripod.com/

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Хранителните алергии се доказват с изключване на “подозрителните” продукти

  1. Pingback: Как се проявява алергията към белтъчините? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *